Besøkstall

171 121 denne måneden

15 242 138 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Steinar Nielsen

Velkommen tilbake til Pållas Plateprat. Klar for nytt musikktips? Joda, du e da det sjø.

Nielsen_1.jpgSteinar Nielsen i dag folkens. Gammel Orkanger-helt. Litt kortar sveis enn i glansdagan (itj at håret hadd så my glans men..). Han bor i Byyy’en no, men dukke stadig opp på Orkanger innimellom, heldigvis!

1. Ka e favorittplata di "of all times" Steinar?

For det første: Jeg er uendelig beæret ved å i det hele tatt bli innlemmet i denne “Hall of Fame”, som Pållas Plateprat er. Sier ikke det for å smiske. Kun et rasjonelt faktum. (Æ e itj finar på det enn at æ sætt pris på litt skryt Steinar, red anm).

Nuvel, over til spørsmålet:

All time favourite: “Achtung Baby” med U2. Det må bli den.

Forøvrig er min Topp 5 liste følgende (dynamisk liste, bemerkes....):

Achtung_Baby.jpg1. Oven nevnte U2 skive.

2. ”The Rise and Fall of Ziggy Stardust” - David Bowie. Inneholder verdens beste låt: Ziggy Stardust. Hadde gleden av å se Bowie live i Frognerbadet (Norwegian Wood). Vått og kaldt – men magisk! Når han avsluttet med ”Ziggy” var det som verden stod stille. Oppdaget ikke at jeg var våt før en time etterpå...plata er magisk. Bowie på sitt beste (og dét sier ikke lite!).

3. ”Parachutes” – Coldplay.

Åpnet et helt nytt univers. The world according to Chris Martin. Siven e enorm! Men ho bomme fundamentalt når ho referere Chris sin stemme som syting! Sykelig influert av (tromme)skinn-onanisten ho bor sammen me, e mitt stailltips...

4. ”Unforgettable Fire” U2

Opptakten til ”Joshua Tree”, men enda bedre! Enkelte låter som vokser i øret den dag i dag (kom ut i 1984!). The Edge sin gitar leker med øregangen. Platen hvor han ”finner” sin sound. Enorm! ”Bad” er kunst på sitt ypperste.

5. ”At Folsom Prison” Johnny Cash. Platen som definerer ”The Man in Black”. En av verdens største kunstnere – uansett kategori! Råskapen som ligger i tekst og fremføring på denne bauta av en plate finner ikke sin like. RIP Johnny Boy!


2. Ka e det som e så enormt med akkurat den plata?

Tror mange med meg var veldig usikker på U2 etter ”Joshua...” og – ikke minst – ”Rattle and Hum” (som er parentes). Overraskelsen over at de klarte å ”reinvent themselves” (sitat: Rolling Stone Magazine) så til de grader var derfor både stor og gledelig. Jeg glemmer aldri da jeg med skjelvende hender la disc´en i CD spilleren på hybelen i Trondheim, og gled ned i soffan med en iskald en i hånda...da jeg hørte intro´en til ”Zoo Station” ble jeg nesten blåst inn i veggen. Både av lydbildet og forbløffelse. Inne i lydkaskaden som fulgte fant jeg melodilinjer, tekster, riff, taktslag, basslinjer og Bonos smektende (synger sitt beste på denne utgivelsen!) stemme. Denne platen har aldri sluttet å forbløffe meg, både igjennom kvaliteten på produksjonen og melodiene – men også den nevnte ”reinvention” som den representerte.

Jeg tror at dette er platen som for alltid vil stå som et monument over U2 sin storhet, for de kunne endt opp som Simple Minds hadde de tøyd strikken rundt sin USA/Gospel periode på slutten av 80-tallet ett lite hakk lengre...men; de dro til Øst-Berlin etter murens fall, og skapte ”Achtung...”. Platen henger også så tett sammen med konsertopplevelsen på Valle Hovin sommeren 1992. ”Zoo TV” var massivt, støyende, suggerende og uendelig vakkert. Du var der vel du også, husker jeg ikke feil....;-) (Jepp, PPP e ALLTID der det skjer, red anm). Platen definerer begynnelsen av 1990-tallet på en helt distinkt måte.

Dagbladets (tror det var DB) anmelder gav plata terningkast 1 da den kom ut. Han måtte krype til korset noen dager etterpå og skrev en andre anmeldelse. Da ble det terningkast 6, og ”Dette tiårets beste plate er allerede utgitt!”.


3. Utgivelsesår?

19. november 1991

4. E det en spesiell låt som peke sæ ut?

”One” er vel udiskutabelt den vakreste kjærlighetssang som er skrevet.

5. Ellers da, ka høre du på for tia?

U2 er jo fortsatt en favoritt, og ”No Line On The Horizon” er definitivt blant mest spilte på iPod´en om dagen (coveret er så fint at jeg vil kjøpe bildet!). Igjen har de klart å fornye seg. Som jeg skrev på Facebook: ”Magnificent” er den beste låten de har skrevet siden nevnte ”One”.

Ellers er det ”Prospekt´s March”  med Coldplay og ”To Lose My Life..” med White Lies som snurrer av hele album. Foo Fighters, Metallica, The Cure, Robbie Robertson og Iron Maiden er der oppe på toppen av iPod´en også, selvsagt. Ellers går det i P3 i bilen. Får med seg mye nytt da. Mye bra musikk generelt om dagen, det skal sies. Har utvidet horisonten – og kan faktisk nyte både rap (sinte negra som bainnes, som hainn Ola Kroken kaille det...), R & B og regelrett pop- musikk. Selv om jeg KONSEKVENT skifter kanal når han der gjøken med fela (Grand prix, eller Idol eller noe sånn...) er på eteren. Er også STERKT i mot Gitarkameratene. De har voldtatt ”Hallelujah”, og nå er de i gang med ”With Or Without You”. Helligbrøde på plate! Men bra live...dét skal de ha.

6. Eventuelt (det værra sæ musikk eller nå anna for den del):

Nja, hva skal en si da. Gleder meg over at venstresiden i norsk politikk til stadighet blir avslørt av sin egen inkompetanse. Soslialisme er en gammeldags styreform som hører til på historiens gravplass. Har aldri hørt mer vrøvl enn det den gjengen der har klart å kveste ut av seg i disse finanskrisetider. Deres inkompetanse kommer (desverre) til å koste det norske samfunn mye, noe som vil ta mange år å gjenskape (les: Aker, som siste ”glansnummer”). Håper folket klarer å tenke klart ved stemmeurnene til høsten.

Kan vel også nevne at jeg anbefaler alle som ikke har sett filmen ”Drageløperen” gjøre akkurat dét (se den, altså...).

En klar oppfordring ligger også i at alle som ikke har sett den danske komi-serien ”Klovn”: Gjør det ASAP. Bedre comedy finnes ei. Sjekk ut linken: http://www.youtube.com/watch?v=CI0AKCohcYU

Ellers også sinnsykt irritert over at Trondheim ikke klarer å booke annet en utrangerte møkka- heavy band om sommeren, mens i Bergen skal både Depeche Mode, Coldplay og Bruce Springsteen spille i sommer. Hva får vi? Whitesnake!!!??? Og Dokken! Hva i hel****... (sikkert noen som er brutalt uenig med meg, men det driter jeg faktisk i...).

Likte også Lars Ulrichs kommentar i går: ”I can name 30 Norwegian death metal bands that makes Metallica sound like Simon & Garfunkel”.

Håper Arsenal går konkurs.

Håper Danske Bank sin aksjekurs stiger til DKK 179,89 fortere enn svint!

Det e så intenst, og bra!, det dokk skriv folkens, at æ må ta mæ en dusj etter å ha lest det!

Takk Steinar!

PPP

Ps. Whitesnake bli bra det sjø!

 
 

 

Publisert 02.05.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse