Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger julemarked med Orkdal kirke i pepperkakedeig

DSC_0003.JPG

Wow! Sånn ser Orkdal kirke ut når den er rekonstruert med pepperkaker og melis. Repesentanter for menigheten kommer vandrende på kirkebakken. Mathias (3) er nokså imponert.

Orkdalskirka er ett av byggverkene som nå blir stilt ut hos Størseth Optikk. De spiselige husene danner en forsmak på julemarkedet på Orkanger torg lørdag (17. desember).

Hvis du vil selge noe på torget er det bare på varsle Gro Rostad på Tråsnella på telefon 950 53 847. Det er gratis å delta enten du selger håndarbeid, juletrær eller noe annet.

Julesnøen har kommet og langtidsvarselet er som skapt for utendørs julemarked på Orkanger.

Fram til markedet kan du studere pepperkakehusene folk har levert inn hos Størseth Optikk. Familien Slupphaug/Solem står bak den presise og detaljrike rekonstruksjonen av Orkdal kirke. Det er visstnok brukt lasermåler for å få proporsjonene helt rett.

For noen år siden gjenskapte samme team Bårdshaug Herregård i pepperkakedeig. Da lå Thams´ byggtekniske tegninger til grunn.

Orkanger barnhage har levert inn en versjon av Damphuset, mens Mathias Sæternes (3 år) og gode hjelpere har laget et skikkelig julehus med seigmenn på taket - se bildet under. Resten kan du se hos Størseth i handlegata.

Tre av husbyggerne får gavekort på henholdsvis 500, 750 og 1000 kroner.

DSC_0005.JPG

Mathias har navnet sitt på pepperkakehuset. Mye arbeid, mye moro, mye godt å spise.

 

Publisert 10.12.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Tormod Solem Slupphaug 10.12.2016 15:52
Presisering av teamet bak Orkdalskirka: Fam. Solem Slupphaug sammen med Sverre Nilssen og gode hjelpere Siv Elisabeth Pettersen og Silje Grøtjord. Minstemann i familien, Gunnhild Solem Slupphaug var ikke med på kirka, men har sammen med venninnene Anja og Anne laget Evjen barnehage. :)

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse