Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Flertall for Orkla FK på OILs årsmøte

25042009303_1.jpgEt overveldende flertall på Orkdal ILs årsmøte stemte for å fortsette samarbeidet om Orkla FK torsdag kveld. Orkla-tilhengerne og ledelsen i OIL mobiliserte for å hindre brudd. 70 ville fortsette med Orkla, bare åtte stemte for å avslutte.

Særlig i miljøet rundt damelaget har det vært frykt for at et OIL-nei til videre satsing på Orkla ville få sportslige følger.

Før avstemninga ble det diskutert om man skulle ha åpen eller skriftlig votering. Orkla-motstandernes ønske om skriftlig avstemning falt.

Bakgrunnen for forslaget var mistanke om at enkelte ikke ville vise at de stemte mot Orkla. Ledelsen i OIL har advart sterkt mot å avslutte samarbeidet, og blant annet varslet at sponsorer vil trekke seg.

Orkla FK "vant" avstemninga, men befinner seg likevel i en vanskelig situasjon. Drøftingene om ny samarbeidsavtale har så vidt startet. OIL har allerede varslet at klubben foreløpig IKKE ønsker å overføre ungdomsfotballen til Orkla.

Blant andre eks RBK-trener Bjørn Hansen har rådet OIF og OIL  til å samle ungdomsfotballen i samarbeidsklubben for å styrke miljøet og dra foreldrene med. Hansen har studert flere såkalte overbyggingsklubber.

OIF er derimot åpen for å se på en overføring av all fotball ned til 13 år. Men det skjer neppe så lenge OIL sier nei.

Samtidig er herrefotballen i Orkla i store vansker. Hovedproblemet er at spillerne legger opp eller forsvinner til andre klubber i ung alder. Stallen utarmes. Den tappes stadig for rutinerte spillere.

I år har Orklas ekstremt unge herrelag startet sesongen med tre tunge tap. De fleste spillerne er juniorer. Dette er en belastning også for juniorlaget, som i utgangspunktet er svært bra.

Juniorene slo Kristiansund 4-3 i cupen i helga. Men laget falt sammen og tapte 1-6 hjemme mot Egge onsdag.

 

 

Publisert 30.04.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse