Besøkstall

41 741 denne måneden

10 522 011 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nye vennskapsbånd mellom Orkanger og Gråsten

Orkanger Badmintonklubb2_1.jpg

Denne fine gjengen har gjenopprettet kontakten mellom Orkanger og Gråsten i Danmark. Orkanger badmintonklubb har blitt vennskapsklubb med badmintonspillerne i Orkangers gamle vennskapsby.

Dermed puster badmintonklubben liv i et spennende stykke Orkangerhistorie.

Daværende Orkanger kommune ble vennskapskommune med Gråsten helt sør i Danmark på 1950-tallet. Byen er aller mest kjent for slottet der  den danske kongefamilien bor i sommerferiene.

Luftfoto_Graasten_Slot_DSC_0024_foto_Finn_Christoffersen.jpg

Gråsten slott.

De to kommunene tok vennskapet seriøst. De utvekslet skoleelever gjennom mange år. Unge dansker bodde på Orkanger ett år, og ørbygg i Gråsten det neste. Vennskap resulterte i ekteskap.

Musikkorpsene besøkte også hverandre i lang tid. Kontakten var svært tett. Enkelte på Orkanger hat hatt venner i Gråsten helt til i dag.

Orkanger_badmintonklubb.jpg

Orkanger badmintonklubb er et populært tilbud og en berikelse for idrettslivet i Orkdal. Men som andre hallidretter sliter den med leia i Orklahallen.

Vi har Gråstens gate, mens Gråsten har sin Orkangervej. Andre bånd forsvant gradvis på 60-tallet etter at Orkanger gikk inn i Orkdal kommune og Gråsten i Sønderborg kommune.

Danskene sa ja til vennskap
Men så fikk badmintonklubbene i Norge oppfordring fra forbundet om å se etter vennskapsklubber i naboland. Orkanger undersøkte med Gråsten. Der fant de den aktive Gråsten Badmintonklub. Vennlige dansker slo til med en gang, og nå er de to offisielle vennskapsklubber.

Nestleder Jan Aage Nyborg i Orkanger badmintonklubb har fått informasjon fra bla. Knut Even Wormdal om hvordan vennskapskommunene i sin tid pleide kontakt.

Nå gjenoppstår kontakten via badmintonsporten.

Mostar, Pojo, Hällefors og Gråsten
Les på Facebook om Orkanger badmintonklubb og om vennskapsbåndene til Gråsten.

Les om Gråsten by.

PS: Rådmannen har fått i oppdrag å se på forholdet til Orkdaløs vennskapskommuner. I dag er kontakten best med Mostar i Bosnia. Det er liten eller ingen kontakt med byene i Sverige, Danmark og Finland.

Gr__sten.jpg

Fra Gråsten nær grensa til Tyskland.

 

Publisert 15.11.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse