Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Endelig: Nå forsvinner Orkanger brannstasjon

DSC_0012.JPG

Skampletten: Alle formaliteter er omsider i orden, og dermed blir gamle Orkanger brannstasjon jevnet med jorda. Mardahl Maskin har startet arbeidet.
Havneveien: Blir trolig delvis stengt over neste sommer.

Orkanger brannstasjon først:
Mardahl Maskin fikk forrige uke grønt lys fra Orkdal kommune for å starte riving av Orkanger brannstasjon.

Det er ikke bare å rive. Blant annet skal giftige tungmetaller i gammel murmaling sikres på forskriftsmessig vis. Malinga må skrapes av veggene.

Arbeidet med å rense bygningen innvendig er i gang. Området er nå klargjort med anleggsgjerder slik at rivearbeidet kan starte.

I løpet av ganske kort tid vil en av de verste skamplettene på gamle Orkanger være borte. Murhuset har stått tomt og til forfall med delvis tildekte vinduer og flassende maling i årevis.

De som har passert 50 år husker muligens at det en gang i tida var bibliotek i andre etasje. På taket sto en ulende sirene som varslet mannskapene om brann, skremte vettet av enkelte og førte andre ut på spennende jakt etter brannbil og brennende bygninger.

Salvesen & Thams har kjøpt eiendommen av Tangen Invest. Leiligheter skal erstatte brannstasjonen og den røde garasjen.

Havneveien:
Ble stengt for gjennomkjøring på kveld/natt og i helger i desember i fjor. Den delvise stenginga skulle vare i ett år, og så skulle det komme en evaluering.

Etter politiske innspill foreslår rådmannen nå å forlenge stenginga ut august 2017. Politikerne behander forslaget onsdag.

Bakgrunnen er at arbeider på Bårdhaug bru førte til at Havneveien ble holdt åpen gjennom hele sommeren. Grunnlaget for evaluering er dårlig.

Noe av det rådmannen skal avklare er tiltak på Elkem Thamshavn slik at tungtransport kommer på og av E39 uten å kjøre via sentrum eller Havneveien til/fra Grønøra. Dette gjelder særlig flistransport.

Åpning av en brannport er muligens nok. Dagens veg inne på området har for krapp sving.

Ellers skal evalueringa vurdere mer/mindre trafikkstøy i bestemte områder som Nerøra og Bakkan, følger for trafikksikkerhet bla. på Grønørbrua og utfordringer for enkeltbedrifter (særlig Elkem) ved stenging.

PS: Havneveien har fått nytt navn - Gammelosveien.

 

Publisert 17.10.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse