Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bør 17. mai flyttes fra Orkanger barneskole til Orklahallen?

skoleg__rd3.jpg

Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved Orkanger barneskole ønsker debatt om 17. maifeiringa. Forslag:
* Flytte den fra Orkanger barneskole til Orklahallen.
* Gjøre arrangementet i hallen felles for alle skolene i kommunen.

Bakgrunnen er at flere opplever den tradisjonsrike markeringa med tale, underholdning, leker, salg og ut-/innmarsj for toget som uoversiktlig.

Arrangementet er fysisk delt med noen aktiviteter på småskolegården på baksida av barneskolen og andre på storskolegården.

Liten sal - nedslitt kjøkken
I tillegg er gymsalen for liten hvis folk må inn på grunn av dårlig vær. Brannsikkerhet og dårlige rømningsveier gjør at bare et begrenset antall personer kan være i salen.

På samme møte tok FAU på ny opp de kritikkverdige forholdene på skolekjøkkenet (uavhengig av 17. maifeiringa). Mattilsynet skal ha varslet at mat som er laget på det nedslitte kjøkkenet ikke bør selges. Hva da med barna som lager mat og spiser der? spør FAU.

FAU foreslår at alle skolene i Orkdal kan ha 17. maifeiring sammen hvis arrangementet flyttes til Orklahallen.

Drakamp om felles feiring
PS1:
17. mai er en tradisjonstung dag på så mange måter. Forsøk på felles markering i anledning Grunnlovsjubileet i 2014 endte i langvarig tautrekking mellom skolekretsene. Sterk motstand mot å samle alt på Orkanger, sterkt ønske om egen markering i grendene, kamp om korps og tog.

Det endte i kompromiss med både separate arrangement og en fellesfeiring med et langt tog i kort rute på Orkanger. Den felles delen av arrangementet ble vellykket, men er ikke forsøkt gjentatt.

PS2:
Hvor skal toget gå på Orkanger hvis arrangementet legges til Orklahallen?

Kjør debatt!

170514__22_.JPG

Fra det felles folketoget for alle orkdalinger den historiske 17. mai 2014.

 

Publisert 26.09.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Frank Gulbrandsen 27.09.2016 10:59
Fornuftig! Toget fra Orkanger skole strtert også alt for seint på dagen. Mange har unger som er russ i Trondheim, og ønsker å se russetoget der. Det går ikke om toget skal gå så seint som det har gjort de siste årene. Om småskolene ønsker å ha eget arr. så kan de jo ha det på sin egen skole etter arr. i Orklahallen da.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse