Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Snart riving: Farvel til en av skamplettene på Orkanger

DSC_0069.JPG

I løpet av kort tid forsvinner en av de verste skamplettene på nere del av Orkanger. Kommunen har nå mottatt formell søknad om riving av gamle Orkanger brannstasjon, inkludertngarasjen.

Mardahl Maskin er søker på vegne av Salvesen & Thams Eiendom. Selskapet kjøpte tidligere i år eiendommen av Tangen Invest, som har latt denne og andre bygg forfalle i en årrekke.

Dagbøter
Salvesen & Thams vil bygge leiligheter på tomta. Det skulle også den forrige eieren, men i stedet endte prosjektet med akselererende forfall, trussel om dagbøter og foreldres frykt for at unger skulle skade seg under lek.

Mardahl Maskin skriver i søknaden om å få rive at nabovarsel ikke er sendt ut, siden bygget framstår som så skjemmende for naboene (underforstått; de har ventet lenge på å bli kvitt det).

Men det er ikke bare-bare å rive lenger. Murpussen inneholder tungmetaller. Den må derfor skrapes av, samles på presenninger og legges i egen konteiner, heter det i rivesøknaden.

Penger fra "sildoljen"
Det gule murhuset var lenge brannstasjon med sirene på taket. Det har også fungert som bibliotek og møterom/pauserom for teknisk etat i Orkdal kommune.

Investoren Martin Tangen Gudmundsen kjøpte brannstasjonen av Orkdal kommune da han drev den omstridte og illeluktende "sildoljen". Den solgte han senere med stor fortjeneste til det norske kjøttsamvirket - som øyeblikkelig la ned drifta.

Blåsmo-bygget skal også vekk
Tangen Gudmundsen kjøpte også den nærliggende Blåsmo-eiendommen. Den overtok Coop Orkla Møre som en del av samme pakke som S & Ts kjøp av brannstasjonen. Her kommer blant annet ny og større Coop-butikk, mens tomta med dagens Prix får leiligheter.

Etter naboklager tidligere i år er det ryddet på tomta til det gamle bilverkstedet.

DSC_0068.JPG

Snart har du sett de gule, flassende murveggene for siste gang. Garasjen nærmere Orkdalsveien skal også bort.

 

Publisert 28.08.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse