Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger kunstforening: Barndomsminner i sentrum

Liv_Rygh.jpg

Lørdag klokka 12 åpner ny og spennende utstilling hos Orkdal Kunstforening i Orkanger sentrum. Liv Rygh (bildet) har bearbeidet små svart-/hvittbilder fra gamle familiealbum. Resultatet får du se i tida framover.

Liv Rygh er opprinnelig fra Skaun, men nå bosatt i Valdres. Dette er hennes første utstilling i Orkdal.

De fleste albumbildene er fotografert av Livs nå avdøde mor Ingrid Rygh, som mange sikkert husker som en samfunnsengasjert kvinne som ble prest i godt voksen alder.

Mors album
Liv Rygh har tilknytning til Orkanger blant annet som ansatt i avisa Sør-Trøndelag en periode. Liv har vært aktiv kunstner med utstillinger siden 1990, men dette er altså første mulighet til å se arbeidene hennes i Orkdal. Hun sier om prosjektet Gamle bilder:

- Å se på bildene er som å reise til en annen tid. Jeg har valgt fra albumet de bildene som er visuelt mest interessante, og de bildene som gir meg gode assosiasjoner. Vi skaper vår egen historie. Ønsker en å huske negative opplevelser, kan man fokusere på det. Ønsker man å se mer positivt på det som har vært, kan man løfte fram de gode øyeblikkene.

Ingrid Rygh laget fotoalbum til barna. På åpninga lørdag forteller Liv Rygh om mors bilder.

PS:
Orkdal Kunstforening gjør en viktig innsats ikke bare for å formidle kunstopplevelser, men også for å holde liv i handlegata på Orkanger. Gata er vår eneste mulighet til å skape en attarktiv bykjerne med sjel og egenart (noe som pussig nok er vedtatt).

Skjebnetid for gata
Sentrumsgata går nå inn ei tid som avgjør om den skal blomstre eller visne, og om Orkanger skal ha et levende eller dødt sentrum.

Nei til alt
Ingen tiltak for å stimulere gata er så langt gjennomført av Orkdal kommune. Alle forslag er enten avvist politisk eller har blitt liggende - alt fra enkle grep for å gjøre det bedre å sykle og så - til det som snart framstår som eneste mulighet for å skape et sted med mennesker etter klokka 16: Et kulturhus i ST-kvartalet eller på Rømme Øvre.

Bykjernen Rømme ender som et kontorområde, mens handelen skal ledes ut av sentrum.

Det er viktig at folk bruker tilbudene i gata, og arbeider målrettet for tiltak som styrker sentrum.

Hans Kringstad

Golden_years_m.jpg

Golden Years av Liv Rygh. Liv forteller historien bak dette og andre bilder ved åpninga lørdag klokka 12.

 

Publisert 26.08.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse