Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIL: Advarer mot Orkla-sammenbrudd

obs1_3.jpgStyret i Orkdal IL advarer mot oppløsning av Orkla FK foran årsmøtet torsdag 30.april. Styret varsler sponsorflukt og økonomiske problemer dersom samarbeidsavtalen opphører. I årsmeldinga heter det at OIL må ha sponsorer for å betale ned lån. Som kjent har det kommet inn forslag til årsmøtet om å stemme over OFK-avtalen allerede nå.

I styrets beretning heter det at flere sponsorer har signalisert at de vil trekke seg dersom Orkla-avtalen blir nedstemt. Disse sponsorene er ikke navngitt. Men styret framhever  Orkdalsbanken, Coop Orkla Møre og Orkdal Energi som viktige støttespillere.

OIL-styret uttrykker bekymring for de økonomiske forpliktelsene hvis Orkla-avtalen blir avviklet. Gjelda på Orkdalsbanken stadion vil ligge på ca. to millioner kroner etter utbetaling av spillemidler. OIL gikk for øvrig med underskudd i fjor, men det presiseres at økonomien er under kontroll.

Styret foreslår at årsmøtet gir klubbens ledelse fullmakt til å fortsette forhandlingene med OIF og Orkla FK om en ny samarbeidsavtale som ivaretar de tre klubbenes interesser.

Alternativet er at forslagsstillerne får gjennomslag for en avstemning for eller mot Orkla-samarbeid allerede på årsmøtet torsdag.

En ny avtale må være på plass seinest 1.oktober. Et kjernepunkt vil bli spørsmålet om Orkla FK skal fortsette som før med bare senior- og juniorlag, eller om også fotballen i aldersbestemte klasser skal innlemmes i samarbeidsklubben.

Dette er et dilemma: Orkla trenger foreldre for å skape et miljø og få en fleksibel overgang til juniorfotball. Men også moderklubbene trenger spillere og foreldre - særlig for å drive og utvikle fotballanleggene.

I tillegg har herrelaget fått en svært tung start på sesongen med 19 baklengsmål og tre tap på de fire første obligatoriske kampene. Hvis laget skulle ligge an til nedrykk til høsten, kan det få betydning for hele Orkla FKs framtid på herresiden.

OILs årsberetning finner du her.

Innkomne forslag ligger her.

 

Publisert 27.04.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse