Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Øyvind Togstad: Fikk norsk håndballs høyeste utmerkelse

DSC_0037__2_.JPG

Øyvind Togstad fra OIF og Orkanger ble lørdag tildelt Norges Håndballforbunds høyeste utmerkelse - Gullknappen. Togstad har løftet håndballen på alle nivåer, feks:
* håndballskole for over 1000 barn i Orklahallen i ni år.
* dømt 300 internasjonale kamper i EM, VM, OL og Champions League.

På bildet er han i aksjon som trener i Orklahallen.

OIF-dommeren avsluttet den internasjonale dommerkarrieren pga aldersgrensen (50 år) denne måneden. Det skjedde i en semifinale i Champions League foran 20 000 tilskuere i Tyskland.

Toppleder i norsk håndball
Omtrent samtidig ble Togstad valgt til styreleder i Håndballforbundets Region Nord. Regionen organiserer ca 30 prosent av all håndballaktivitet i Norge. Håndball-EM i 2020 blir en av oppgavene, ved siden av utbygginga av Trondheim Spektrum.

Øyvind Togstad har satt OIF og Orkanger på idrettskartet siden han debuterte som internasjonal dommer i 1994, bare 28 år gammel.

Han har dømt over 800 toppkamper i Norge siden 1989 i tillegg til de over 300 internasjonale matchene. Siste sesong ble Togstad og makker Rune Kristiansen kåret til landets beste dommere.

Orkanger et bedre sted
Håndballforbundet har også lagt merke til innsatsen lokalt. Med Øyvind Togstad som leder har OIFs håndballavdeling bygd bredde og hevet nivået betraktelig. Håndballen på Orkanger har fått et løft de siste årene. Det har sammenheng både med systematisk arbeid og en utbygging av Orklahallen som Togstad sloss for i årevis inntil det lyktes.

OIF Håndball har også utmerket seg som arrangør av bla. TV-overførte landskamper fra Orklahallen.

Øyvind Togstad har vært leder av OIF Anlegg siden avdelinga ble opprettet i 2011. Samme år ble han utnevnt til æresmedlem i OIF. Togstad har vært en nøkkelperson i revolusjonen på anleggssida i Idrettsparken siden 2012. Innsatsen gir Orkanger og Orkdal et av Norges flotteste og mest allsidige idrettsanlegg.

Fikk kreft
Historien om kreftsykdommen gjenspeiler stålviljen hos eks-dommeren som nå blir en av de viktigste i styringa av norsk håndball - og som fortsetter innsatsen lokalt på Orkanger:

Høsten 2013, i dommergarderoben rett før en Champions League-kamp i Makedonia, oppdaget OIF-dommeren blod i urinen. Kampen måtte dømmes for det. Tilbake i Norge kom beskjeden; du har kreft i ei nyre. Den nyra må bort snarest om du skal overleve.

Samtidig døde OIFs daglige leder Rudolf Larsen av kreft. Øyvind Togstad tok enda mer ansvar for anleggsplanene i sin egen rekonvalesensperiode, og trappet opp innsatsen. Han dømte i Champions League igjen mindre enn to måneder etter kreftoperasjonen.

Bygger Idrettsparken
Etterpå har han vært en nøkkelperson i arbeidet med friidrettsanlegg, nye kunsgressbaner og nytt pumpeanlegg i Idrettsparken, vært en pådriver for IKAS-løsningen, ledet planleggingen av flerbrukshus på Nedre Rømme, trent  OIFs damelag opp i 2.divisjon, fortsatt arbeidet for barna og opprettholdt posisjonen som Norges beste dommer - i tillegg til mye annet.

Som mottaker av Gullknappen er Øyvind Togstad i svært godt selskap i norsk idrett.

RK_og___T.jpg

Øyvind Togstad (t.h.) sammen med dommermakker Rune Kristiansen.

 

Publisert 12.06.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

John Ivar Evjen 12.06.2016 13:31
Gratulerer til Øyvind, som vi er stolte av å ha i OIF. Mange har hatt glede av hans store kapasitet og ståpåvilje, som har resultert i blant annet anlegg ikke mange kan vise til.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse