Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Trommis Elling Breunig får kommunens kulturpris

1705 (23)_1.JPG

Elling Breunig - 61 år og fortsatt gutten med trommestikkene - er en institusjon på Orkanger og i musikklivet i Orkdal. Nå får Elling Orkdal kommunes kulturpris for 2016.

Det bestemte et enstemmig formannskap onsdag. På bildet ser du Elling Breunig spille trommer 17. mai. Det var hans nasjonaldag nummer 51 i korps på Orkanger, og her ante han ikke at en kulturpris var på vei i all hemmelighet.

Nesten alle på Orkanger er på fornavn med Elling. Selv befinner han seg på ferie i Tyrkia og fikk beskjeden om en velfortjent pris på telefon.

I begrunnelsen heter det blant annet at Elling har holdt takten som trommeslager, batterist og perkusjonist i de fleste sammenhenger i et par mannsaldre i Orkdal.

Elling begynte i Orkanger Juniorkorps som guttunge, og har marsjert taktfast siden i Orkanger Musikkorps og nå i Orkdal Janitsjar. Korpsmusikere har kommet og gått mens Elling Breunig har holdt grepet om stikkene.

Han har også lang fartstid fra danseorkestre og grupper som blant annet Fannangers, Naboens Rockeband og Nye Torry Enghs.

Elling er trofast med på de årlige festene i Hermetikken og Dixielandkveldene under Orkangerdagene. I dag er han mest kjent fra Orkdal Janitsjar og Orkdal Storband.

Orkanger har fostret en rekke dyktige musikere. Nå blir en av dem hedret.

fest6.jpg

Mannen på slagverk kommer bokstavelig talt i bakgrunnen på scenen, men her stikker hodet til Elling såvidt opp mellom Olav Nersveen og Tor Kvarsnes. Dette er fra festen i Hermetikken i 2011.

 

Publisert 25.05.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nikki 25.05.2016 22:22
Gratulerer Elling. Denne prisen fortjener du virkelig!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse