Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Biltema på kollisjonskurs med Thamshavnbanen

Biltema1_1.JPG

Amfi ber om lov til å bygge ut på Statens Hus-tomta nærmere sporet til Thamshavnbanen enn 15 meter. Fylkesantikvaren er negativ til dispensasjon, ettersom banen ble fredet i 2013. Nybygget skal huse blant annet Biltema.

Fredning betyr strenge restriksjoner, og Orkanger har altså et fredet jernbanespor tvers gjennom sentrum.

Amfi ønsker også å legge en nedkjøringsrampe til p-kjeller litt annerledes enn det overordnede planer tillater.

Biltema i 2017
Statens Hus-prosjektet er i startfasen, men målet er å ha en førsteetasje klar til Biltema allerede neste år. Det krever at man får dispensasjon fra gjeldende planer i stedet for å måtte lage en ny reguleringsplan. Boliger skal komme i et senere byggetrinn - det er skissert fire etasjer med leligheter.

Thamshavnbanen gjør saken mer komplisert.

Krav til estetikk
Orkdal kommune ønsker at det nye bygget skal se bra ut, siden det danner innfallsporten til Orkanger og er nabo til Bårdshaug Herregård (og snart trolig Thamspaviljongen).

Kommunen krever derfor at planene blir vist i 3D-format. Orkdal kommune ber også om bedre fasadetegniner enn de som foreligger på bildet til denne artikkelen.

Orkdal kommune kreve i tllegg at det lages en trafikkplan for området.

Naboer har klaget på planen om å bygge flere etasjer med leiligheter over Biltema. På den annen side skal sentrale tomter å Orkanger ha høy utnyttelse.

Les om fredning av Thamshavnbanen.

Les tidligere artikkel om Statens Hus-tomta.

Sitplan.JPG

Skisse som viser Statens Hus-tomta med sporet til Thamshavnbanen til høyre. Togene kjører per i dag ikke hit, men snur på Bårdshaug stasjon.

 

Publisert 24.05.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse