Besøkstall

171 121 denne måneden

15 242 138 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Siv Åse Syrstad

E det itj rart kor my godt som starte på P?: Pizza, Pasta, Pøls, Peanøtter, Pils, Potetgull, Pæreis, Painnkak…..og enda e det sekkert et par ting.

Velkommen tilbake til Pållas Plateprat og nytt musikktips! Denne gangen ved Siv Åse Syrstad (eller Siven som ho egentlig hete), best kjent som ”Isbaderen fra Nerøra”.

Siven_bilde_1.jpgPlata her e faktisk omtalt i et tidligar innlegg, og det e sjølsagt lov. Også e det jo ei bra plate og da!

1. Ka e favorittplata di "of all times" Siv Åse?

Takker for hyggelig forespørsel om å delta i PPP, kjempefin spalte! Når kommer PPQ, Pållas Plate Quiz? (Tjaaa si det? red anm).

Tror egentlig Pålla kunne gjettet dette: favorittplata er The White Album, med The Beatles. (Kunne gjettet det ja, red anm).


2. Ka e det som e så enormt med akkurat den plata?

Dette er Beatles på sitt beste! De leker med musikalske uttrykk og sjangere på en nonsjalant og rølpete måte, men med en letthet som er typisk for dem. Enormt. Blir aldri lei.

3. Utgivelsesår?
1968

White_Album.jpg
4. E det en spesiell låt som peke sæ ut?

Ja, helt klart. George Harrisons While My Guitar Gently Weeps. Får nesten tårer i øynene bare jeg tenker på den. Gråt da den ble fremført av sønnen og kameratene hans i en minnekonsert i Royal Albert Hall etter at han døde. Denne konserten er for øvrig gitt ut på DVD, anbefales på det sterkeste.

5. Ellers da, ka høre du på for tia?

Har nylig vært gjennom en Joni Mitchell fase. Har alltid en Beatles plate på i-poden, nå er det Abbey Road (Rettere sagt; hadde. Sliter litt med i-poden for tida. Prøvde å bruke den i badekaret. Hadde festet den til hodet – det gikk ikke så bra).

6. Eventuelt (det værra sæ musikk eller nå anna for den del):

Ulik musikk passer til ulike deler av livet. På badet om morgenen er det fint med litt myk jazz, for eksempel Silje Nergaard, Helen Eriksen eller Solveig Slettahjell. (Eriksens plate Standards er for øvrig på topp 10 lista mi).

Paul McCartney egner seg også spesielt godt før frokost, selv om han strengt tatt passer til alt! Må ha det litt tøffere når jeg kjører bil, da er det viktig med høyt volum. Blir en del rope-synging i bilen. Jamiroquai, Audioslave, Side Brok, Red Hot Chili Peppers, Timbuktu, AC/DC, Macy Gray, og Knutsen og Ludvigsen.  

Hvis jeg er ute og går setter jeg på U2, Sting, Kent eller Coldplay (selv om jeg er litt ferdig med Coldplay, det ble litt for mye syting på siste plata). På lørdagskvelden er det fint med jazz, liker godt Saint Germain des Pres Cafè og Buena Vista Social Club. Andre lørdagsfavoritter er D’Sound, Aha (lifelines), og The Eagles (liveplata When Hell Freezes Over er også på topp 10 lista). Hvis jeg leser setter jeg gjerne på annen type jazz, er glad i Stan Getz og Oscar Peterson, men kan også sette på klassikere som Louis Armstrong, Bing Crosby eller Sibelius (Finlandia er nydelig). Jeg har også noen favoritter som jeg hører på når jeg tror ingen andre merker det, litt flaut å innrømme at jeg liker Wham. I denne kategorien blir det nok også en del rope-synging.

Jeg kan også høre på Abba, Bee Gees, Robbie Williams, Harry Connick Jr., Skotsk folkemusikk, Dave Wecl og Simon & Garfunkel. Må kanskje føye til at jeg hører mye ufrivillig musikk fordi husbonden spiller det: All slags metal; Iron Maiden, AC/DC, Mötley Crüe, i tillegg til mye obskur og funky tromme-onani-musikk jeg ikke vet hva er….

 
 
Jazz, Heavy, Bing Crosby, virkelig stort spenn der!

Takk ska du ha Siven, og lykke te videre i badesesongen!

PPP

 

Publisert 22.04.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse