Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Vårtegn på Orkanger: Og søndag blir det sol, sol og sol

DSC_0030.JPG

Heine Hoston Stiklestad (8) og mange andre fant lørdag veien til Orkdalsbanken skateboardpark sammen med sola og vårlufta. Søndag er det varslet maksvær på Orkanger - sol fra garantert skyfri himmel.
Se noen flere vårtegn.

Gode syklister skal starte tidlig. Daniel Melvold (2 1/2) fikk imidlertid klar beskjed fra mamma om å vente noen år før han setter utfor den største bakken i BMX-løypa like ved skateparken.

Men Daniel kravlet til topps med sykkelen for å se utsikten og undersøke forholdene. En glimrende BMX-syklist er trolig i emning her.

DSC_0025.JPG

Daniel skal trene litt mer på flata før han tester den stupbratte BMX-bakken. Orkanger Vel tok i sin tid ansvaret for å bygge ut både skateparken og BMX-anlegget.

DSC_0022.JPG

Orklaparken skal strekke seg fra Forve bru til enden av Gammelosen, der Orkanger forener friluftsliv og tungindustri så godt det lar seg gjøre. Den viktige og lett tilgjengelige strekningen mellom Bårdshaugbrua og Grønørbrua (Vigorbrua) er dessverre forsømt så langt.

DSC_0032.JPG

En rekke spikertelt ved campingplassen står på Orkdal kommunes grunn i det som skal bli Orklaparken for folk flest med lys og rasteplasser. Eierne har fått frist til 1. juni med å flytte spikerteltene inn på campingplassens eiendom. Demontering har startet.

DSC_0033.JPG

Fra det omstridte området på vestsida av Orkla like nord for Bårdshaugbrua. Dette blir nå ordnet opp i samtidig som Orkdal kommune skal gi traseen  et parklignende uttrykk.

Et av de sikreste vårtegnene på Orkanger er aktiviteten på Terna. Bildet under er ikke fra i dag, men en kjapp tur forbi bekrefter at sjøsetting nærmer seg. Kåre Elshaug & co jobber dugnad praktisk talt hver dag, uten å få den oppmerksomheten for dugnadsinnatsen som entusiastene fortjener. Men Orkanger Vels Trivelsespris har de fått (2007).

Har du kandidater til Trivselsprisen i år; send til styret@orkangervel.no

DSC_0002.JPG

Terna er som en stor bedrift uten lønnsbudsjett. Ildsjelene trekker folk til Orkanger og Orkdal.

I dag (lørdag) er det 9. april. De som er oppe i årene eller kan sin norgeshistorie kjenner uttrykket "aldri mer 9. april" - altså aldri mer et forsvar så svakt at en aggressiv makt kan hærta landet.

I bokstavelig forstand kommer likevel 9. april hvert år. Dette er årets dag nummer 100 når vi har skuddår. I år er det skuddår, og det var det også i det ulykksalige året 1940. Nå har vi altså gjort unna 100 dager av 2016.

Rokoll.jpg

Orkanger sett fra Rokollen på årets dag nummer 100. på dag 99 var Rokollen dekket av nysnø. Men nå kommer våren for alvor.

 

Publisert 09.04.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse