Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger - nå også et sted for badminton på høyt nivå

gruppebilde.jpg

Alle vet om Orkanger IF med hele ti idrettsgreiner og over 1800 medlemmer. Men visste du at Orkanger Badmintonklubb har 48 aktive og ambisjoner om seirespill i 1.divisjon i Midt-Norge? Badminton vokser fort i Orklahallen.

Faktisk så fort at hallen nærmest er sprengt på enkelte treninger. Badminton sørger for ytterligere mangfold i det lokale idrettstilbudet, og trekker til seg både barn og voksne.

Badminton i Orkanger Badmintonklubb er konkurranseidrett, en smule mer krevende enn barfot leik på plena i vindstille sommerkvelder.

oddbjorn_svinsaas.jpg

Oddbjørn Svinsås, Orkanger Badmintonklubb.

Kort historikk:
Seks voksne og to barn møtte opp da Orkanger Badmintonklubb så dagens lys i Orklahallen i 1994. Klubben slet med pengemangel og liten rekruttering i mange år.

Akkurat som for hallidrettene i OIF har leienivået i Orklahallen vært en økonomisk hemsko. Nærmest i all stillhet greide Orkanger Badmintonklubb likevel å utvikle enkelte talenter som kom inn i topp 25 i sine årsklasser i Norge. Edvar Hanssen var ildsjelen i årevis og er nå klubbens første åresmedlem.

Satsing fra 2014
I 2014/2015 ble det besluttet å satse hardere og mer systematisk med flere inn i styret og dugnadsinnats for å skaffe penger.

* Fra 30 aktive i 2013 har antallet økt til 48 i år.
* I fjor arrangerte Orkanger Badmintonklubb sin første store turnering i Orklahallen. Orkla Cup Badminton trakk 177 deltakere fra 15 klubber. I år er målet å passere 200.
* I januar arrangerte OBK for første gang KM i Midt-Norge.

Ambisjoner:
Seriespill i 1. divsjon og 2. divisjon i Midt-Norge.
Enda flere aktive, med særlig satsing på jenter via badmintonforbundets jenteprosjekt.

Badminton som idrett er flere tusen år gammel. Folk på flere kontinenter fant tidlig ut at det gikk an å spille med fjærballer. Norges Badmintonforbund ble etablert i 1938, og i 1994 kom altså idretten i organsisert form til Orkanger. Men det var i 2015 det tok av.

Les mer om Orkanger Badmintonklubb.

leder_nestleder.jpg

Nestleder Jan Aage Nyborg og leder Erik Winger i Orkanger Badmintonklubb.

PS:
OIF driver nå ti idretter etter at skottyll ble innlemmet tidligere i år; atlet, dans, fotball, friidrett, håndball, orientering, ski, svømming, turn og altså skotthyll. Styret takket nylig nei til å opprette avdeling for paintball.

Badminton er organisert utenfor OIF.

KM2016.jpg

Fra badminton-KM i Orklahallen i januar.

 

Publisert 19.03.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse