Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kamp om arbeidsplasser: Laks og kylling til Orkanger?

Flyfoto_20140527_021.jpg

Orkdal kommune prøver nå å trekke til seg de store bedriftene Norsk Kylling og Isfjord Norway. Begge skal flytte. De to vil gi mange flere arbeidsplasser over natta enn storhavna gir på 20 år - og på mindre areal. Men har vi attraktive tomter?

Isfjord Norway
skal flytte fra Utleira i Trondheim. Bedriften har 100 arbeidsplasser. Den foredler laks og ørret.

Isfjord Norway ønsket primært å flytte til Klett, men Trondheim kommune sa nei. Nå konkurrerer Orkdal med en del andre kommuner om de 100 arbeidsplassene. En god del ansatte er innvandrere, slik det ofte er innen foredling av fisk. 

 

Norsk Kylling
har over 300 ansatte og holder til på Støren. Rema har kjøpt bedriften og ønsker å flytte ut av dagens lokaler til et annet sted på strekningen Trondheim-Oppdal. Midtre Gauldal slåss selvsagt for å beholde Norsk Kylling, men det har vært spekulert i flytting både til Melhus og Malvik. Orkdal er inne i bildet med tomt nær Grønøra. Også Norsk Kylling har en god del utenlandsk arbeidskraft, som kan være lettere å få med på en flytting.

 

Ny type industri for Orkdal
Orkdal mangler næringsmiddelindustri. Kommunen har noe ledig næringsareal, og noe som muligens kan omreguleres i bakkant av Grønøra for eksempel til Norsk Kylling. Fylkesmannen har tidligere krevd at Grønøra må utnyttes bedre først.

Trondheim Havn vil som kjent kjøpe det som er igjen på Grønøra Vest, hovedsakelig til lager for konteinere mv. Havna er beregnet å ville skape minst 150 arbeidsplasser innen 2040, og ytterligere 50 i avledet virksomhet.

 

Isfjord Norway har altså 100 ansatte mens Norsk Kylling har ligget på over 300. Areal per arbeidsplass er langt mindre enn for konteinerhavn.

 

 

 

 

Publisert 08.03.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse