Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nye navn kommer: Snart slipper folk å bo i Pojogata

Pojogata1.jpg

Onsdag kommer Orkdal kommunestyre til å fjerne Pojogata på Orkanger for all framtid. De som bor i gata får i stedet adresse Bårdshaugveien. Folk som bor i dagens Bårdshaugveien 1-11 får adresse Bårdshaugsvingen.

Kartet nederst viser rådmannens forslag.

I dag er Bårdshaugveien delt i to med en bom. I tillegg til å fjerne Pojogata, skal Bårdshaugveien bli en sammenhengende og logisk strekning.

Allerede i 2012 ba folk i Pojogata rett sør for Rømme Amfi om at navnet ble endret. Se artikkel.

Pojo var en gang Orkdal kommunes vennskapskommune i Finland, men kommunen eksisterer ikke lenger. Alt tyder på at kommunestyret følger rådmannens råd og sletter Pojogata fra klartet.

Det samme gjelder Hälleforsgata ved Rosenvik/Franslykkja. Her blir navnet Litjgårdsveien. Hällefors var vennskapskommune i Sverige.

På Orkanger er det nå to gatenhavn igjen oppkalt etter vennskapskommuner:

Gråstens gate mellom Orkdalsveien og Geilan blir etter hvert en sentral gatestubb ved "indrefileten" på Rømme. Også Gråsten kommune i Danmark er fusjonert bort. Der ligger for øvrig Dronningens sommerslott. Gråsten var gamle Orkanger kommunes vennskapskommune fra 50-tallet.

Mostargata ligger også ved Rømme Amfi. Mostar i Bosnia er fortsatt vennskapskommune med en viss kontakt etter at mange bosniske krigsflyktninger kom til Orkdal på 90-tallet.

Pojogata_1.JPG 

Pojogata blir en del av Bårdshaugveien. Den østligste biten av dagens Bårdshaugveien (øst for bom) blir Bårdshaugsvingen.

 

Publisert 25.02.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse