Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kabalen er klar: Orkanger nord får nytt ansikt

DSC_0013.JPG

* Takk og pris: Brannstasjonen forsvinner. Salvesen & Thams bygger boligblokk.
* Coop kjøper Blåsmo-tomta alene for å bygge stor Coop Extra i stedet for Prix.
* Frigjort Prix-tomt får boliger - i regi av Salvesen & Thams.
* I tillegg kommer blokk og rekkehus nær barneskolen.

Salvesen & Thams og Coop Orkla Møre bytter på tomter og oppgaver, men lager et forslag til reguleringsplan sammen.

Tangen Invest er dermed ute av området. To skjemmende bygg forsvinner, boliger og en moderne dagligvarebutikk kommer.

Planen vil utvikle sentrum og samtidig løfte Nerøra, som har vært glemt i mange år trass i status som attraktivt trehusmiljø i norgeseliten.

Blåsmo-tomta
Coop Orkla Møre overtar etter først å ha samarbeidet med Salvesen & Thams om kjøp fra Tangen Invest. Planen nå er en større dagligvarebutikk med parkering - ikke kombinert med boliger. Murbygget og bilkirkegården forsvinner.

DSC_0026_1.JPG

Spøkelseshuset over kan bli til Coop Extra under (illustrasjon fra plan for ny Coop Extra på Fannrem, det må ikke bli sånn):

Coop_Extra.jpgDagligvarebutikken får ideell plassering ved kollektivåre, midt i tettbebyggelsen og litt nærmere boligområdene på Nerøra enn dagens Prix. Dette krever omregulering fordi tomta ble flyttet utenfor rød strek for noen år siden og er regulert til bolig. Skjedde trolig fordi næring virket urealistisk og fordi daværende eier ønsket boliger. Men Tangen Invest bygde aldri.

Brannstasjonen
Salvesen & Thams kjøper av Tangen Invest etter en del fram og tilbake med formaliteter. Salvesen & Thams håper å kunne rive skammens hus i løpet av våren/sommeren.

Planen er å bygge boligblokk med ca 18 leiligheter. Tomta er regulert til bolig. Tangen Invest hadde byggeplaner for mange år siden, men prosjektet endte i forfall og trussel om dagbøter.

Prix-tomta
Blir ledig når/hvis Coop Orkla Møre får bygge Coop Extra på Blåsmo-tomta. Salvesen & Thams overtar for å rive butikken og bygge boliger. Kan gi plass til 20 leiligheter.

Fredriksbo
I tillegg blir det salgsstart ved påsketider for første klassiske boligblokk sentralt på "gamle" Orkanger på utallige år. Fredriksbo rett bak bygget med Orklapøbben/Fix Frisør mfl har ligget på planstadiet svært lenge. Salvesen & Thams overtok prosjektet da selskapet gikk inn som lokal eiendomsutvikler.

Justerte planer for Fredriksbo viser:
* Boligblokk i fire etasjer langs Søster Signes vei. Totalt 14 leiligheter, hvorav to store i toppetasjen.
* Rekkehus langs Wilmanns vei.

Annet
Remegården er forlengst utsolgt (innflytting til høsten) og det er bare en leilighet igjen i hhv Bankgården (byggestart nå) og Franslykkja (ferdig).

Les også på komtilorkanger.no

PS: For enkelhets skyld oppgir artikkelen Salvesen & Thams som kjøper/utbygger. Formelt er S & T-selskapet Bosystem inne.

Fredriksbo2_1.jpg

Fredrikbo midt på Orkanger. Planene er endret siden denne skissen ble laget. Rekkehus i stedet for den nærmeste blokka, og fire etasjer i stedet for tre på blokk til venstre.

 

Publisert 10.02.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

utfløtter 11.02.2016 00:31
Tenker på mange beboere i blokka i Njardar gate som aldri fikk oppleve noe annet enn å se rett på dette stygge bygget.Bra at noen har tatt til vettet og gir denne flotte gata et estetisk løft.Men bedre sent enn aldri,og jeg tipper det blir kamp om leilighetene som får en av de beste beliggenhetene på Orkanger.

Svend Åge Sæther 10.02.2016 19:57
Rød strek, bolig og handel. Leser gladmeldingen om Blåsmo-bygget og den gamle brannstasjonen. Endelig ser det ut til at disse byggene fjernes og nye kan se dagens lys på områdene. Takk til Coop og Salvesen & Thams som tar grep. Rød strek har skapt litt diskusjon i sosiale medier allerede. Dette pga at planene med handel på Blåsmo-tomten viser seg å ligge utenfor den røde streken. Viss dette skaper utsettelser og masse uenigheter som fører til at vi fortsatt skal se dette bygge som en skamplett for Orkanger, så vil jeg komme med følgende tanke. Er det mulig at «Blåsmo-området» bebygges med et eller to flotte leilighetsbygg? På den måten unngår vi langvarig debatt om rød strek. Kan Coop og samarbeidspartnere tenke annerledes i området der de er pr i dag? Hva med å utvidet bebyggelsen i sør-vest og utnytte tomten mot Gryttingbygget og Politiet? Kan man her se mulighet for både næring og boliger? Dagens eier for tomten mot Politiet har jo ikke gjort noe siden den ble kjøpt. Kanskje eier vil selge og samarbeide? Gamle «Fokus Bank» eller NAV-bygget kunne jo også blitt en del av nytt Coop-bygg for å utnytte området optimalt i sør-vest. Trenger man mer plass for både bygg og parkering, kan man også tenke utvidelser i nord-øst og innlemme den gamle brannstasjonen i disse planer. «Brannstasjonen» er heller ikke noe vakkert bygg slik den står og «råtner på rot». En utfordring i denne tanken er eneboligen som ligger nord-øst for Prix. Men viss eier vil selge den til en markedsriktig pris kan boligen rives for å få et helhetlig bygg. Det er gode muligheter for parkeringskjeller med innkjøring i sør mot Politiet-huset og faktisk i nord viss man ønsker begge deler. Er dette innspillet noe kommune og eiere kan se positivt på?

Nooky 10.02.2016 13:53
Om man nå så dette i sammenheng med tidligere Forretningsbanken og utnyttelsen av tomta som ligger som parkeringsplass, kunne dette blir bra! Forretningsbanken blir nå tom igjen, etter at NAV flytter ut. Man bør nå skjære igjennom og bygge om til boliger. Parkeringsplassen bør utnyttes til parkeringsplass for denne nye boligmassen, slik at man holder boligmasse på god avstand fra krigsmonumentet over Peter Deinboll Jr, og ikke gjør skam på det.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse