Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ulovlig skjenkestopp: Advokat-krav på 29 000

08032009202_2.jpg

Orkdal kommune risikerer et krav på 29 000 kroner i saksomkostninger etter å ha inndratt Orklapøbbens skjenkebevilling uten lovlig grunnlag.

Orklapøbben engasjerte advokat via NHO Reiselv da kommunen ville inndra bevillingen på nytt. Rådmannen foreslo en straff på i praksis nærmere ett år. Politikerne jekket ned reaksjonen til tre uker.

Fylkesmannen (staten) har opphevet vedtaket som ugyldig etter advokatens gjennomgang av saken. Vedtaket bygger delvis på en tidligere straff. Den var feil, ifølge Fylkesmannen. Det er ikke dokumentert at Orklapøbben hadde brutt skjenkebestemmelsene.

29 000 kroner
Advokat Kjell Olav Berg arbeidet 12 timer med pubsaken. Hver time kostet 2400 kroner.

Honorarkravet på 29 000 kroner kan havne hos Orkdal kommune, som har inndratt en bevilling uten lovlig grunnlag - og dermed gjort advokatens arbeid nødvendig.

Fylkesmannen ber Orkdal kommune ta stilling til et slikt krav før det blir avgjort hvem som skal ta regninga.

Medbrakt vindunk
Selve saken må tilbake til politisk behandling i Orkdal kommune. Kommunen kan ikke lenger legge til grunn at Orklapøbben hadde brutt skjenkereglene før straffen på åtte dager. Straffen skyldtes først og fremst at en kvinne hadde smuglet inn en pappdunk rødvin på puben og skjenket fra den i et glass. Men...det er ikke dokumentert at noen drakk av vinen. Dermed er loven ikke brutt.

Ett eller fem minutter?
Fylkesmannen er enig med kommunen om at det har skjedd et brudd i ettertid - på en kontroll for ett år siden. Her er det imidlertid en diskusjon om alvorlighetsgrad, blant annet om det ble  skjenket ett minutt eller fem minutter over tida.

Tidligere artikkel om saken.

 

Publisert 17.01.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse