Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Planlegger stor utbygging for Biltema ved Statens Hus

DSC_0002.JPG

Coop og Amfi/Thon går videre med planene om et digert nybygg på Statens Hus-tomta. Tanken er å starte med et relativt lavt næringsbygg for blant andre Biltema, og deretter bygge boligblokker på toppen i et neste trinn.

Statens Hus kan bli revet i et mulig byggetrinn nummer tre.

Biltema
Første byggetrinn - næringsbygg for Biltema og andre - kan bli gjennomført uten ny reguleringsplan. Orkdal kommune må imidlertid behandle en søknad om dispensasjon for noen mindre forhold.

Planen inkluderer parkering under bakken og adkomst der det i dag er innkjørsel til Statens Hus.

Trematerialer
Orkdal kommune skal uansett vurdere blant annet estetikk også i et første byggetrinn. Administrasjonen har varslet Coop og Amfi/Thon om at det vil bli stilt krav til hvordan et stort bygg vedinnfallsorten til Orkanger skal se ut. Kommunen legger feks vekt på bruk av tre. Flere steder holder Biltema til i vindusløse stålkasser.

Leiligheter på toppen
Foreløpige skisser viser blokklignende bebyggelse i flere etasjer på toppen i et andre byggetrinn. Dette vil kreve en ny og detaljert reguleringsplan. Skissene av bygget er høyere enn det dagens planer tillater, og antall etasjer kan bli et hett tema like ved Bårdshaug Herregård.

Statens Hus ser ut til å kunne stå inntil videre mens det bygges ut rett sør for huset. Bygget bidrar ikke nettopp til forskjønnelse av sentrum.

StatensHus_1.JPG

Får stå? Statens Hus.

 

Publisert 13.01.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse