Besøkstall

171 121 denne måneden

15 242 138 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Tor Kvarsnes

Velkommen tilbake til Pållas Plateprat. Nytt musikktips i dag! Vi sjer faren for at det her kan bli i snevraste laget, reint geografisk, men vi bli nødt te å ta en tur uti Moan igjen.En lett joggetur over plena te ho Sigrid, og der finn vi fotograf og musiker Tor Kvarsnes med gitaren på den fine verandaen sin. Han e i full gang med øving te Hermetikkfesten 09.

Tor.jpgKa e favorittplata di "of all times" Tor?  

Den var ikke enkel fordi jeg liker så mange forskjellige sjangrer. Jeg har kanskje forandret litt smak og blitt litt mer nøye på lydkvalitet og fremførelse i senere tid, men tror det må bli "The White Album" fra The Beatles.

 
2. Ka e det som e så enormt med akkurat den plata?

Låtvalget, mangfoldet, historiene." Blackbird" av Paul McCartney, en av de nydeligste låter som er skrevet. "Julia" John Lennon skrev denne sangen om sin mor som døde i en trafikkulykke i 1958 i Liverpool.

"While my guitar gently weeps" er også en nydelig ballade skrevet av Georg Harrison (Eric Clapton på sologitar) en kan formelig høre gitaren gråter.

Og "Why dont we do it in the road". Komponert av McCartney, spilt inn kun av Ringo Starr og Paul McCartney. En kort låt, men med full intensitet.

" Revolution 9", en mystisk låt skrevet av John Lennon 

Beatles_The_White_Album.21IVvn7zGAL__SS500__1.jpg 
3. Utgivelsesår? 

Plata kom ut som dobbeltalbum første gang den 22 november 1968 og da kun med hvitt omslag.

4. Ellers da, ka høre du på for tia?  

Jeg hører på veldig mye, alt fra heavy til visesang. Ry Cooder, Rolling Stones, Ulf Lundel, Stevie Wonder, Deep Purple, James Taylor, Bob Dylan, Beatles, Johnny Cash, Tonje Kvarsnes, o. s. v.

5. Kolles låta får vi hør på Hermetikkfesten i år? 

Først og fremst: Hermetikken, Furrumoen, Gamle Gjølmebru, Thamshavnbanen Blues + at Olav og jeg vil spille mye bryggedans og sommersanger, gamle gode låter med trekkspill og kassegitar+ nyere sommermusikk.

6. Eventuelt (det værra sæ musikk eller nå anna for den del): 

Det e kjæmpekoselig å få spæll under Hermetikken-helga, ellers er jeg glad for å fortsatt kunne spille og dele sanger med andre!

Vi holder fortsatt "Fannangers Duo" (Olav Nersveen og Tor)  i gang, men jeg er med i ulike sjangre og spiller også sammen med andre musikkvenner som "The Big Boys" (Jan Egil Skjervø og Tor) Countryrock. Jeg er også mye på oppdrag alene med min kassegitar, og da går det på mer viserelaterte sanger men også litt rock og blues.

 Hilsen Tor Kvarsnes

Takk ska du ha Tor!

Enn det da folkens! Orkangers sjæfsfotograf velge altså ei plate med DET coveret!! E itj det et snedig poeng?

PPP

 

Publisert 18.04.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse