Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bankgården: Slik blir Orkangers neste boligblokk

Bankg__rden2.JPG

Bankgården: 16 av 21 leligheter er solgt, og det er klart for byggestart. Illustrasjonen viser blokka til venstre for nybanken.
Franslykkja: Bare en leilighet ledig.
Joplassen: 26 av 43 tomter solgt.
Norpark: Nytt forsøk - plan for bygg med 13 leligheter.

Det er status for boligbygging på Orkanger.

Næringseiendom i sentrum
I dagens ST går det også fram at den gamle sparebanken kostet 14 millioner kroner. Kjøper er Knut Sagberg.

ST-kvartalet har for øvrig vært til salgs lenge for lavere pris.

Fokus Bank-bygget blir ledig når NAV Forvaltning nå tar med seg 50 ansatte til Trondheim.

Mye ledig på OTI, der Skeidar flytter inn i nytt bygg for storhandel dersom OTI klarer å skaffe flere leietakere.

Deler av Gryttingbygget (politiet) har stått tomt i mange år, og tilbys til leietakere. Dette er eksempler på  næringslokaler på Orkanger.

I tillegg planlegger Salvesen & Thams videre utbygging på Rømme Øvre, på tomter der det skal være næring i første etasje. Samtidig ber regnskapsbyrået Orkla Økonomi om nye tre års dispensasjon for å drive på Grønøra industriomåde fordi det ikke fins lokaler i sentrum...Vel, tilbake til boligprosjektene:

Bankgården
De dyreste lelighetene gikk først (opptil 6,5 mill. kr.). 15 er altså solgt. De fem som er igjen koster fra 3,3 til 5 mill. og måler fra 79 til 118 kvm.

Bankg__rden3.JPG 

Situasjonsplan med et uteområde mellom Orkdal sparebank og den kommende boligblokka.

Bankg__rden1.JPG

Bankgården med nybanken i forgrunnen, altså sett fra Orkanger.

Franslykkja
Bare en av 25 leiligheter igjen dersom oversikten på komtilorkanger er korrekt. Et annet nettsted oppgir flere ledige, men det ser ut til å være feil. Ledig leilighet er på 97 kvm og koster 3 490 000.

Joplassen
26 av 43 boligtomter er solgt. Rødt på kartet under viser hvilke dette er.

Joplassen.jpg
Tomtene 1, 2, 3, 4 osv ligger lengst ned mot Orkanger.

Norpark
Har vært planlagt utbygd i ca ti år uten andre tiltak enn at asfalten er brutt opp. Tomta ligger på dagens p-plass mellom Fokus Bank-bygget og monumentet over Peter Deinboll jr.

Trang tomt og krav til etstetikk mv. har ført til flere omkamper for å få til godkjent og lønnsomt prosjekt. Nå prøver ny utbygger med 13 leiligheter (økt fra 12). De minste er bare 31 kvm. Inkludert i planen er 138 kvm. næringslokale.

Norpark.JPG

Utkastet viser planskisse for første etasje med ni leiligheter. Peter Deinboll-monumentet står i underkant av skissen.

Hva blir det neste?

Blåsmo-tomta
Seiler opp som stort og aktuelt prosjekt. Salvesen & Thams/Coop vil foreslå boliger kombinert ned ny Coop-butikk til erstatning for Prix. Tomta bebygges med bare boliger dersom butikk ikke skulle bli tillatt. Alt er mye bedre enn dagens forfall.

Rønningen/Joplassen
Terrasseblokk over Ulvåsveien har vært planlagt i flere år. S & T ønsker også å bygge konsentert (blokk/rekkehus) ved innfarten til det nye villafeltet på Joplassen.

Rømme m/Sæther
S & T lager nå detaljert reguleringsplan for den kanskje viktigste tomta i Orkdal; eiendommen vest for Orkdalsveien der Sæther-tunet ligger. Her må det være næring i første samtidig som tunet på en eller annen måte skal tas vare på. Dette kan bli et nøkkelbygg for å binde sammen gammelt og nytt sentrum og lage en levende bykjerne. Arkitekt Per Knudsen foreslo i sin tid mini kulturhus/mediatek. Det kan også bli et dødt bygg i en død bykjerne. Kommer vis a vis Remegården, men uvisst når.

Statens Hus-tomta
Amfi og Coop sier at man ønsker å bygge kombinert nærings- og boligbygg ved Statens hus. Et alternativ til å slåss videre for å legge Biltema-butikk og annet i handelspark ute på Laksøra.

Fredriksbo
To blokker på fire etasjer planlagt for flere år siden bak byggene som bla. huser Orklapøbben i Orkdalsveien - altså området Wilmannsveien/Søster Signes vei. Står et stykke ned på prioriteringslista til S & T.

Billig i Orkdal
Videre utbygging og utvikling av eiendom krever at folk begynner å flytte til Orkdal. Ny statistikk fra Eiendomsmeglerforbundet viser at både eneboliger, rekkehus og leiligheter fortsatt er betydelig billigere per kvadratmeter i Orkdal enn i Skaun (og selvsagt mye billigere enn i Trondheim). Skaun har fått hull på det store markedet i og nær storbyen.

Utbygging i den planlagte bykjernen krever i tillegg næring i første etasje. Det er billigere å leie på industriområdet.

Orkdal kommune - Moan hageby
Prosjekt for ca 20 leiligheter på kommunal tomt i Rømmesmoan. Er tenkt solgt. Tidligere omstridt pga plan om "rusboliger" på eiendommen.

Orkdal kommune eier også tomt nær jernbanen på Rømme Øvre. Blir trolig solgt om noen vil kjøpe til bra pris. Et flertall i kommunestyret sa etter mye fram og tilbake nei til å gå inn i utbyggingsselskap for hele Rømme Øvre med S & T og TOBB. Sitter nå med en del av området mens S & T bygger og planlegger på sin del.

Rosenvik
Men uten tilflytting kan bygging stoppe opp. Det eneste vi vet sikkert er at Orkdal får mange flere flyktninger, en gruppe som vanligvis trenger flere år for å kunne investere i egen bolig. Det skal bygges 43 leligheter på Rosenvik, de fleste for flyktninger eller andre som er vanskeligstilt på boligmarkedet. Første byggetrinn i år.

 

Publisert 06.01.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse