Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Flyktninger mistet alt: Folk hjelper brannofre på Orkanger

DSC_0111.JPG

Folk ga mandag bort klær, sko, leker og penger til en flyktningfamilie på åtte som mistet alt de eide i dødsbrannen på Orkanger. En spontan aksjon som startet på Facebook førte til en strøm av gaver. Sanitetsklubben tok imot.

Familien flyktet fra kaos til trygghet i Norge. De våknet da tomannsboligen i Premierenna sto i full fyr natt til mandag. Brannen startet i naboleiligheten, der Sigbjørn Solberg (55) mistet livet.

Ett til 16 år
Det voksne paret har seks barn i alderen ett til 16 år. Fem er jenter og en er gutt (13).

Inger Marie Ulkestad spurte på Facebook (Tapt og funnet i Orkdal)  om det var behov for klær og annet utstyr. Det utløste en gedigen dugnad. Sanitetsklubben organiserte innsamling, basert på informasjon fra Kriseteamet om alder på barna og hva som trengs.

Gavekort
Klær, sko, leker, gardiner, tepper, husgeråd og et gavekort på 1000 kroner var blant der som kom inn til familiesentret mandag.

Tirsdag er det mulig å levere gaver i Kåres gate 5C (bak gamle Kaffistova) på Nerøra. Der bor Siv Åse Syrstad i Sanitetsklubben. Garasjen står åpen.

Deretter foreslår hjelperne at det settes strek inntil familien på åtte har fått bolig og det er lettere å få oversikt over hva som trengs.

 

Publisert 04.01.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse