Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Mobil-gjennombrudd på Orkanger: Se filmen om GSM

­­­­­­­­
­

Visste du at Orkanger var laboratorium da forskere gjorde mobiltelefonen til et verdensomspennende verktøy? Orkanger har en bit av eierskapet til GSM-teknologien. Se filmen "Drapet på fasttelefonen". Orkangers rolle dukker opp etter ca 1:40 min.
* På Orkanger er vi også verdens beste på rør. Se filmen om rørmiljøet på Grønøra nederst i teksten.

­

Begge filmene er produsert av samarbeidsorganet Trondheimsregionen, der Orkdal er en av ti medlemskommuner.

Trondheimsregionen arbeider blant annet med næringsutvikling. Forskning og teknologi er et av regionens fremste fortrinn takket være miljøene ved NTNU og Sintef.  En folkejury kåret i 2012 GSM-teknologien til Norges viktigste oppfinnelse siden 1980.

Internasjonale giganter tok GSM i bruk. GSM gjorde det mulig å ringe mellom land med mobil.

Elkem Thamshavn og Washington Mills
En rekke bedrifter springer hvert år ut av disse forskningsmiljøene. De bidrar også til å utvikle eksisterende virksomhet. Både Elkem Thamshavn og Washington Mills samarbeider tett med NTNU/Sintef.

Norge er et kostbart land å drive industri, men det utligner vi ved hjelp av spisskompetanse og høyteknologi. Elkem Thamshavn og Washington Mills er vinnere fordi de lager bedre produkter mer effektivt enn andre. Teknologien vår ligger et hestehode foran konkurrentene.

Orkanger er best på rør
Trondheimsregionen lager nå en rekke filmer om suksesshistorier innen næringsliv og forskning. Filmene blir nå spredt på sosiale medier. GSM-filmen har nådd mange tusen visninger etter kort tid.

En av sukssene i Trondheimsregionen befinner seg på Grønøra. Se filmen "De bygger dypets motorveier".


­­

 

Publisert 20.12.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse