Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

De åpner marka for deg: Heder til OIFs ukjente helter

DSC_0035.JPG

OIF og Orkdal Energi hedret tirsdag kveld de trolig minst kjente heltene i idrettsforeninga. Løypekjørerne og stikomiteen ble gjort stas på i Ulvåshytta. Det skjedde da OIF signerte en treårig sponsoravtale med Orkdal Energi.

På bildet ser du en del av mannskapet med daglig leder Eirik Jørum i Orkdal Energi sittende foran.

E-verket spanderte julemiddag og gaver på staben som legger Ulvåsmarka til rette for folk flest sommer og vinter.

Bjørn Krokdal fra OIFs stikomite og Jan Tormod Sæthre fra løypemannskapene takket med gode historier fra marka.

Krokdal fortalte om opphavet til navnet Buvikløypa (et skirenn fra Orkanger til Buvika i gamle dager) og om stikomiteens planer for enda bedre skilting og flere klopper og planker der det er vått.

Nybrott i Ulvåsmarka
Jan Tormod Sæthre kvitterte med lokale utgaver av "Markens Grøde" i kortform; historiene om hvordan folk reiste gårdene Østhusen og Hølbekken inne på marka med handmakt, tålmodighet og ubegripelig slit. Og det er ikke så mange generasjoner siden.

Sæthre er selv en av etterkommerne etter bureiserne på Østhusen i 1922. De siste dagene har han kjørt lysløypa og løypa inn til Kvitsteinan for å legge grunnlaget foran årets skisesong. Alt er godt forberedt.

Jørums OIF-bånd
Eirik Jørum i Orkdal Energi delte ut gaver, spanderte ribbe og marsipankake - og avslørte at han har tilknytning til OIF selv om han er ekte bygutt:

Da Orkdal Energi arrangerte julebord i OIFs klubbhus forrige helg, oppdaget Jørum portrett av en tidligere leder i Orkanger-idretten på veggen. Denne Jørumen var onkelen til Eirik Jørums far. Han drev advokatpraksis på Orkanger på 1930-tallet.

Samarbeid med Orkdal Energi
- Jeg har aldri vært inne i Ulvåshytta før, men jeg har rotet mye rundt på marka her, fortalte Eirik Jørum. Forklaringen er langvarig lidenskap for o-sporten - angivelig til tross for begrenset orienteringsevne (trolig llitt overdrevet).

Eirik Jørum signerte en treårig sponsoravtale med OIF, den største Orkdal Energi har inngått. Det har sammenheng med at OIF er det største og mest allsidige idrettslaget i Orkdal.

DSC_0011.JPG

Daglig leder Knut Even Wormdal i OIF og daglig leder Eirik Jørum i Orkdal Energi spretter kaka etter å ha skrevet under på en samarbeidsavtale til og med 2018.

OIF har nå 1850 medlemmer (15 prosent av innbyggertallet i Orkdal) fordelt på ni avdelinger. Neste år kommer avdeling nummmer ti; skotthyll.

DSC_0002.JPG

 

Publisert 15.12.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse