Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Amfi-gruppen vil bygge nytt: Statens Hus kan forsvinne

DSC_0002.JPG

Amfi (Thon/Løseth) planlegger et stort nybygg i flere etasjer på Statens Hus-tomta (bildet). Biltema er aktuell leietaker. Tanken er å rive Statens Hus.

Ryktene har gått i lang tid, men Amfi har nå orientert Orkdal kommune om prosjektet.

Med forbehold om at denne informasjonen er litt upresis:
* Plan om stort næringsbygg i flere etasjer med leiligheter på toppen.
* Biltema kommer trolig med svær butikk. De vil normalt ha minst 3000 kvm i nybygg.
* Utbygging sørfra.
* Statens Hus blir revet i et neste byggetrinn.

Coop Orkla Møre eier Statens Hus og "hølet" sør for dette bygget, men samarbeidspartner Amfi skal være utbygger sammen med Coop.

Utbygginga vil bli komplisert blant annet pga trafikkforhold og krav om parkering.

Samtidig vil et nytt bygg danne innfallsporten til Orkanger by, noe som krever en viss estetisk kvalitet og dermed kan gi sentrum et løft.

Laksøra-debatten
Coop har tidligere antydet at man vil bygge enkelt og lite pent for Biltema ved Statens Hus hvis Orkdal kommune ikke godtar handelspark utenfor rød strek på Laksøra. På Laksøra har Amfi-gruppen og Coop investert nettopp i den hensikt å få kommunen til å omregulere fra industri til handel.

Det ble nedstemt i vinter. Nå kan Orkanger i stedet få et kombinert nærings- og boligbygg på ei ubebygd tomt og bli kvitt Statens Hus. Statens Hus ble satt opp før Orkdal kommune begynte å stille seriøse krav til estetikk og byggeskikk. Bygget er som kjent nabo til Bårdshaug Herregård.

Biltema på OTI var aktuelt
Biltema har også vært aktuell leietaker i en planlagt handelspark ved OTI, men nå  er trolig Statens Hus-tomta mest sannsynlige plassering.

I den opphetede debatten om kommuneplanen er det framstilt som om Orkdal går glipp av Biltema hvis kommunen ikke godtar handel på Laksøra.

StatensHus_1.JPG

Statens Hus er ingen forskjønnelse for innfallsporten til Orkanger. Snart kan bygget være historie.

 

Publisert 03.12.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Svend Åge Sæther 05.12.2015 16:13
I avisa ST leser vi i dag, lørdag 5/12, om utbygging av Statens hus og tomten som hører til og at utbygger vil bygge 7 eller 8 etasjer. De uttaler bl.a: "– Vi diskuterer med kommunen hvor høyt vi kan bygge; om et bygg på sju, åtte etasjer er mulig. Vi har laget foreløpige skisser som viser en slik høyde, sier Sørlien. Det er aktuelt med næringsareal i første etasje, og kanskje lenger opp også, og med leiligheter i de øverste etasjene. – Vi ønsker å bygge et signalbygg som blir en fin innfallsport til Orkanger." Signalbygg? Skal vi "skjule" Bårdshaug Herregård, er ikke det et fint signalbygg som sier noe om identiteten og historien om Orkanger og Orkdal? Viss bygget blir 8 etasjer, kan noen vise oss hva det gjør med skyggelegging av herregården og husene rundt? Vis gjerne skyggen et så høyt hus skaper på vår, sommer og høst. Hva mener våre politikere i kommunestyret om et så høye bygg i Orkdal, kan 5 etasjer være en maksgrense?

Frank Gulbrandsen 03.12.2015 13:48
At politikeran itj klare å bestæm sæ da.... Vi vil ha både Biltema, Plantasjen og Jula t Orkanger. Blir meir arbeidsplassa da, og dermed meir pæng i kassa t kommunen. Har dæm itj sjønt d enda?

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse