Besøkstall

171 121 denne måneden

15 242 138 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bjørn Åge Garberg

Velkommen tilbake til Pållas Plateprat. Takk for god respons, folkens! Regne med dokk e klar for et ”nytt” musikktips. Forrige gang va det Geilans Ola Kroken som la ut i det vide og brede… Det skoill værra nåkka for enhver smak der.

Bernie_1.jpgHerre gangen har vi sykla ned på musikksjappa på OTI, der vi møte innehaver Bjørn Åge Garberg (eller Bernie som han egentlig hete). Det her e jo en mann som bør vætta ka han snakke om!

1.      1. Ka e favorittplata di "of all times"? Vi skjønne det e vanskelig å velg, men du må.
Thin Lizzy - Live and dangerous. Det er et vanskelig valg det er jo så mange gode plater men den er på min topp 5 liste så valget falt på denne.

2. Ka e det som e så enormt med akkurat den her plata da?
Fantastisk konsertplate med meget gode låter. Samspilte gitarer fra Gorham/Robertson. Lydbildet på liveplatene fra sen 70 og tidlig 80 som gjorde at låtene hørtes råere og røffere ut. I dag synes jeg at bandene høres likt ut, både fra studioinnspillingene og på konsert. Live and dangerous skulle egentlig være ei studioinnspilling, så jeg takker høyere makter for at den ble spilt inn live.

3. Når kom den ut?
1978

Thin_Lizzy_1.jpg4. Har du nån spesielle minna knytta de den her plata?

Deler av konserten ble faktisk sendt på selveste Norsk Rikskringkasting en gang sent på 70-tall eller meget tidlig 80-tall. I mitt barndomshjem hadde vi verken Beta, VHS eller 2000 så jeg fikk dessverre ikke tatt opp begivenheten. Tror faktisk jeg så denne konserten før jeg kjøpte plata.

4. Ellers da, ka høre du på for tia?
Prøver å høre gjennom det som kommer av nyheter i alle sjangrer men må nok få dosen med hard rock og heavy for å bli tilfredsstilt. Ellers så må jeg nevne at Teodor Tuff fra Fosen har gitt ut en litt annerledes 70-tallsplate. Bør sjekkes ut! Danske Volbeat er jeg for tiden veldig begeistret for. De har et rockabilly image og spiller en slags heavy punk med en vokalist som til tider låter som Metallica-sanger James Hetfield.

5. Og te slutt; eventuelt (det værra sæ musikk eller nå anna for den del):

Med så mange kapitalistiske "ørbøgg" så må det da gå ann å få Orklamartnan tilbake (eller kanskje det må hete Orkangermartnan) og Motorhead til Orklahallen. De koster bare kr 500 000++. Sikkert noen som kommer for å se de også og da kan kanskje de som investerer få igjen noen av pengene sine.

Ellers er jeg inspirert av Somaliere, så jeg har en drøm om å kapre SS Norway fra et badekar og med sprettert.

Ikke verst! Takk ska du ha Bjørn Åge!

PPP 

 

Publisert 15.04.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse