Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger-historie

Fredag 18. april 2007
Orkanger historie. Foto: Marit Mjøen
Orkanger historie er ei historisk forening som gjør et fantastisk arbeid for å bevare historien av tettstedet vårt. Mandager 18.00-20.00 og fredager 11.00-14.00 har de faste trefninger i lokalene de leier av Elkem på Thamshavn stasjon. Selvsagt leier de lokaler i bygg med historisk sus fra den gangen Orkedalsøren var bynavnet...

Det historiske arbeidet omfatter alt som har skjedd her på stedet. De har et vell av materiale - både dokumenter, foto, film og intervju på bånd.

Da vi besøkte dem i dag var åtte av de faste i Orkanger historie til stede. De ønsker alle historieinteresserte hjertelig velkommen - enten de ønsker å slutte seg til for å gjøre en frivillig innsats i innsamling av historisk materiale, eller bare komme på kaffebesøk og fortelle gode historier.

Det de kan by på er enda flere historier, fantastiske bilder og mye nytraktet kaffe!

Se arbeidet de har gjort på hjemmesiden www.orkanger.info

Orkangerhistorie. Foto: Marit Mjøen

Under er ett av mange hundre foto som forteller mye om vår industrihistorie. Det er arbeiderne på Strandheim som er samlet sammen med brukseier Thams som står omtrent midt på bilde ved gjerdet i mørk jakke og svart hatt.

Arbeidsfolket på Strandheim Brug rundt 1900. Foto: Orkanger historie

 

Publisert 12.05.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse