Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Dårlig gjort: Hvem stjal pynten i busskuret på Hov?

Busskuret.jpg

Det hjemmekoselige busskuret på Hov har blitt en attraksjon takket være Wenche Lund og visstnok en ukjent hjelper. Interiøret er stadig fornyet til glede for busspassasjerer og andre. Folk har vist respekt og latt ting & tang være i fred - helt til fredag.
* Også litt om fotball, bank og høst nederst.

Da forsvant putene og lampa som du ser på bildet over. Bildet er tatt klokka halv fire fredag. Noen timer senere så det sånn ut:

DSC_0001.JPG

Stort sett bare pleddet, blomster og kassen med en krans i høstfarger sto igjen.

Busskuret har vært et artig eksperiment i mange uker; litt kunstnerisk installasjon, en god dose hygge - og en test på folkeoppdragelsen.

Er det mulig å unngå tyveri og hærverk?

Stort sett har svaret vært ja. Det aller meste har fått stå i fred, muligens til overraskelse for noen. Busspassasjerer og forbipasserende har kunnet glede seg over vekslende varianter av interiør i et ellers kjedelig busskur.

- Slit det med helsa! skriver Wenche Lund ironisk på "Tapt og funnet i Orkdal" (Facebook) til den/de som stakk av med pyntegjenstandene.

Wenche er for øvrig kjent som aktiv i Nerøra Vel og en kreativ sjel som figurerte i Hjem-bilaget til Adressa i sommer takket være pynt i egen hage. Alt fra rakved til pissoar gir uteplassen i Nordre Skjulsviks gate en sjelden atmosfære.

HosWenche_1.jpg

Hjemme i hagen hos Wenche Lund.

Distriktets triveligste busskur er litt ribbet akkurat nå, men vil kanskje gjenoppstå med mer overraskende interiør igjen snart (?)

Og så...sport:

OIFs A-lag (gutta) avsluttet sesongen i 5.divisjon med et merkelig tap 2-4 for Rissa. OIF presterte å ligge under 0-4 etter 18 minutter hjemme i Idrettsparken. Jonas Solbu og Marvin Aunan reduserte, men det var for lite og for seint. OIF endte på fjerdeplass på tabellen. Orkla 2 rykker opp, og dermed er andrelaget til Orkla over førstelaget til OIF i seriesystemet neste sesong.

DSC_0003.JPG

OIF farlig frampå mot Rissa. Marvin Aunan reduserte til 2-4 rett etter denne situasjonen.

OIFs damelag presterer derimot over pari og er sikret andreplass i 3.divisjon bak suverene KIL/Hemne når en serierunde gjenstår. 18. oktober kommer nettopp KIL/Hemne til Idrettsparken.

Og så...nybanken
Orkdal sparebanks nybygg har gitt Orkanger ny og en litt mer bymessig profil. De fleste synes visst at bygget er fint å se på både på langt og nært hold.

DSC_0013.JPG

Ny "skyline" i Orkdalsveien.

DSC_0015_1.JPG

Banken sett på kloss hold.

DSC_0020.JPG

Og sånn er det på baksida, sett fra der Bankgården med Orkangers dyreste leiligheter snart reiser seg.

Til slutt - Gammelosen:

DSC_0007.JPG

Turveiskiltene er på plass i Gammelosen. Dette er del av et nasjonalt prosjekt for å skilte turstier.

DSC_0008.JPG

Høstfargene inntar forskjellige treslag til ulike tidspunkt. Bjørka er gul, men eiketrærne i Gammelosen holder seg grønne lenge. Orkanger Vel fikk plantet ca 20 eiketrær for ti år siden, en gave fra Wormdal  planteskole. Lauvet springer ut seint, og det faller seint.

 

Publisert 10.10.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse