Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Thams-kirka: En million kan lese om Heimatt-gjengen i USA

Demontering2.jpg

Chicago Tribune har spandert en stor reportasje, 19 bilder og video om dugnadsgjengen som henter heim Thamspaviljongen. Avisa har er papiropplag på ca 500 000 og nærmere en million lesere på nett.
Les reportasje og se bilder.

Du må muligens klikke vekk litt reklame, men deretter åpenbarer  det seg en grundig reportasje. Bruk piler oppe til høyre for bildene.

Chicago Tribune åpner med å beskrive Olav Sigurd Kvaales møte med de forseggjorte utskjæringene hans egen bestefar laget på Strandheim for 122 år siden.

Reportasjen avslutter med noen betraktninger om at treskjærer Peder Kvaale kanskje sitter oppe i himmelen og ser at byggverket kommer hjem for godt etter en omflakkende tilværelse i USA.

Olav Sigud Kvaale, Ansgar Selstø, Ola Sigurd Fagerholt, Jarle Havik, Odd Magne Løset og resten av dugnadsgjengen er kjenidser for en periode i staten Wisconsin og storbyen Chicago.

Orkdalinger i arbeid
Chicago Tribune har lagt mye arbeid i bilder og bildetekster. Folk kan se og lese om hvordan Løset løsner den unike eikeparketten, Jarle Havik flekker spon av taket og Oddmund Stenset og Ola Sigurd Fagerholt står oppe i stiger og demonterer deler av taket.

Kulturleder Kai Roger Magnetun i Orkdal kommune figurer også i reportasjen, avbildet inne i bygget som representerte det nasjonalt bevisste Norge før unionsoppløsningen.

Kvaales konger og dronninger
Amerikanerne har særlig heftet seg ved dekoren som skal forestille ansiktene til konger og dronninger.

I reportasjen slår Olav Sigurd Kvaale fast at nå skal paviljongen fra verdensutstillingen i 1893 reise for siste gang. Orkanger er eEndestasjon for en eventyrlig ferd.

IMG_6742.jpg

Ola Sigurd Fagerholt og Odd Magne Løset i arbeid. (Foto: Arne Asphjell).

 

Publisert 19.09.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse