Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Her kan Orkanger få nytt utested - midt i gata

Fargehandelen.jpg

Den nedlagte fargehandelen i sentrumsgata kan bli Orkangers nye utested - pub/restaurant. Det er planen til Bjørn Steinar Kirkholt og Håvard Olsen som har kjøpt eiendommen.

Orkdal kommune har mottatt tegninger fra On arkitekter og ingeniører som viser en ønsket planløsning for "Nytt utested og leilighet i Orkdalsveien 75". Se skisser her.

Tegningene viser et ca 100 kvm stort lokale i tillegg til barområde, kjøkken og flere toaletter. Inngang fra gata som i dag. I sokkelen er det planlagt ny leilighetet.

Fargehandelen brukte både første etasje og sokkelen til butikk/lager.

On har også laget et forslag til utomhusplan som er sendt Orkdal kommune.

Ifølge ST er det uklart hva Kirkholt/Olsen vil gjøre med lokalene, men Orkdal kommune har altså mottatt en detaljert beskrivelse av planen for et nytt utested.

Orkdal trenger et attraktivt sentrum. Et attraktivt sentrum må ha folk både på dag og kveld. Folk trekker folk og nye møteplasser kan bidra til at flere bruker Orkanger i stedet for Trondheim.

Det verste for gata er tomme lokaler. Nå er det nytt håp for Orkdalsveien 75.

DSC_0049.JPG

Gata gir Orkdal og Orkanger karakter. Den skiller oss fra de fleste andre tettsteder. Gata er et konkurransefortrinn for hele Orkdal hvis den får leve og utvikle seg. Mangfoldige møteplasser gjør et sted attraktivt. Men gata er sårbar.

 

Publisert 16.07.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse