Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger Vel: Nye benker og mer blomster i gata

Urne2.jpg

Orkanger Vel har kjøpt fem benker og sju nye blomsterurner til bruk i sentrum. De gamle blomsterkassene i tre er nå borte. Snart forsvinner også de enkle benkene til fordel for mer solide saker.

Velforeninga har forskjønnet gata med benker og salg av blomster i innkjøpte kasser og urner gjennom mange år.

Foran denne sesongen er det investert i sju store blomsterurner i glassfiber. Tidligere har foreninga satset på urner i støpejern, som er ekstremt tunge.

Hele strekningen gjennom sentrum ned til Prix er nå prydet med blomster plantet i stilige, skålformede urner.

Du husker sikert blomsterkassene i tre? De hadde sin sjarm, men krevde et betydelig veddlikehold med skraping, maling og reparasjoner etter hvert som de gikk i oppløsning. Stort sett var det utført av Vidar Liøkel.

Bodil Lorentzen er nå Orkanger Vels representant i ei gruppe som arbeider med forskjønning av gata. Der er næringslivet i sentrum aktivt med.

Urne1.jpg

Mer blomster i sentrum.

Fem nye benker til sentrum er innkjøpt hos Rosenvik. De er malt i Orkanger Vels farger lik de gamle benkene, men har en helt annen utforming og er mer solide.

Fargepalletten til velforeninga er for øvrig hentet fra biblioteket (oker) og Jenssen-gården/Moon restaurant (rød).

Benk.jpg

Ny benk blant annet ved biblioteket.


Gammel benk ved apoteket. Etter mange år er disse benkene i ferd med å gå helt i oppløsning. De krever stadig reparasjoner. Derfor er en mer robust - om enn mindre elegant - type på vei inn.

PS - hjertesukk om Orklaparken:
Styret i velforeninga har vært på befaring i Trondheim sammen med Orkdal kommune for å lære hvordan parkanlegg kan utvikles. Delegasjonen så på Ladestien, Iladalen (som er prisbelønt av staten) og Teisendammen.

Dessverre ser det ikke ut til at Orkdal kommune så langt har latt seg inspirere ev egne befaringer. Den såkalte Orklaparken utvikles nå av ansatte etter innfallsmetoden, helt uten en overordnet plan for standard, valg av materialer, type løsninger, plassering og avstand mellom rasteplasser osv.

Får vi lys?
Er for eksempel pengene brukt opp før det kommer lys på den desidert mest trafikkerte delen på begge sider mellom  Gjølmebrua og Bårdshaugbrua? Vil det bli mulig å se elva? Kan folk som er dårlige til beins finne hvilesteder så tett og i tre (ikke kalde steinblokker) sat de kommer seg rundt (folkehelse)?

Se artikkel.

Park2.jpg

Rasteplass i Orklaparken. Administrasjonen i Orkdal kommune skal ha valgt stein fordi det ikke krever vedlikehold. Kommunen krever platting og fastmonterte møbler av Amfi. Stein er lite attraktivt å sitte på, og uegnet store deler av året.

 

Publisert 10.07.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Kirsten 24.06.2016 20:35
Kan noen fortelle meg hvor jg får kjøpt de blomsterurnene ?

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse