Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger kan miste 65 offentlige arbeidsplasser

Flyfoto_20140527_025.jpg

Orkanger og Orkdal står trolig foran et dramatisk tap av arbeidsplasser. Bare et lite under kan forhindre at NAV Forvaltning flytter 50 ansatte fra Orkanger til Trondheim. Også de 15 ansatte i Skatteetaten på Orkanger kan måtte gå samme vei.

Salvesen & Thams har forsøkt å berge de 50 NAV-arbeidsplassene i det gamle Fokus bank-bygget ved å tilby et større NAV-kontor skreddersydde lokaler i nytt bygg på Rømme Øvre.

FrP-Eriksson
Ordfører Gunnar H. Lysholm fra Orkdalslista har vært i departementet i Oslo - men til liten eller ingen nytte.

NAV Forvaltning skal slå sammen flere avdelinger. NAVs stedsvalg for et felles NAV Forvaltning er Trondheim. Bare arbeidsminister Robert Eriksson - Lysholms gamle partifelle fra FrP - kan berge jobbene på Orkanger.

Flere til Trondheim?
Ordføreren har ikke fått møte Eriksson, og det ville neppe ha hjulpet. Det er arbeidsministerens egen ide å slå sammen NAV-kontorer. Om et større kontor skal ligge på Orkanger eller i Trondheim er normalt ikke noe en statsråd blander seg opp i.

Skattedirektoratet arbeider også med en plan om å slå sammen kontorer. Om man velger samme modell som i NAV, forsvinner kontoret på Orkanger til Trondheim.

Det teller 15 ansatte.

65 offentlige ansatte i minus vil være et hardt slag, ikke minst for arbeidet med å øke tilflyttinga til Orkager og Orkdal. På den annen side; Skaun vokser i rekordfart uten at de fleste innflytterne jobber der.

Det ville trolig ha blitt oppfattet som enda mer dramatisk om 65 arbeidsplasser på Grønøra forsvant.

Sjukehuset
Men offentlige stillinger representerer kompetanse og - normalt - stabilitet.

Det knytter seg også usikkerhet til arbeidsplasser ved sjukehuset. Nedlegging av akutten kan føre til nedbemanning og tap av kompetanse.

mottak.jpg

Kampen for akutten blir en viktig sak også for å unngå enda større tap av offentlige arbeidsplasser.

 

Publisert 25.06.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Ruth Astrid Mule 29.06.2015 23:11
Det er mange år siden folk flyttet til stedet der de har fått seg jobb. De søker drømmejobben, og leter etter plassen de vil bosette seg i overkommelig dagpendleravstand. Undersøkelser, som ble foretatt for noen år siden, viser at flertallet har en akse Steinkjer - Støren og Orkdal som de regner for jobb- og bo-område. Av de 50 ansatte i Nav, som etter eget ønske flyttes til Heimdal, er det vel bare ca 20 som bor i Orkdal?

Jan 25.06.2015 19:49
Folk flytter ikke til Orkdal, folk flytter vekk fra Orkdal, og det blir færre og færre arbeidsplasser. Hva er årsaken? En av hovedårsakene er elendig politisk sentrumsutvikling over tid og en destruktiv grendastrid. I tillegg hoverer maktpersoner om at alt er så bra i Orkdal!!!??!!! Det er mye som ikke stemmer og som ikke gjøres riktig. Når så noen stiller kritiske spørsmål og påpeker fakta kommer piggene ut og alt blir fokusert på unskyldninger. Det er mye å ta tak i. Det første som bør gjøres er å stemme inn en ny politisk ledelse.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse