Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger by ett år etter: Ny byfest lørdag 20. juni

BangSkilt.JPG

Gjør deg klar: Lørdag 20. juni blir det ny byfest på Orkanger. Frivillige lag og organisasjoner er invitert til å delta for å vise seg fram, selge ting - eller gi bort noe. Festen i sentrum varer fra kl. 11 til 16 den nest siste av Orkanger-dagene.

Bildet over er fra den improviserte åpningsfesten da Orkanger fikk bystatus 1. juli i fjor - arrangert på initiativ av private og frivillige.

Byskiltet er borte og lite har skjedd i etterkant for å bruke bystatus til markedsføring av Orkdal, slik det var planlagt. Men nå kommer et nytt forsøk på blest og fest i Norges by nummer 103.

Orkanger Aktivum arrangerer Orkanger-dagene hvert år i juni og satte opp byfest på programmet der det vanligvis er langbord i gata.

Nå er også Orkanger sentrumsforening og Orkdal kommune med som byfestarrangører. Kommunen tar imot bestilling fra foreninger som vil detlta: Fyll ut skjema.

Det blir sol igjen
Festen skal altså finne sted i gata og på torget lørdag 20. juni fra kl. 11 til kl. 16. Ved dårlig vær kan den bli flyttet til Nedre Rømme. Men det blir selvsagt godvær slik det var på begge byfestene i fjor; den "private" på selve fødselsdagen 1.juli, og den offisielle i regi av Orkdal kommune 22. august.

Her kan du lese litt om hva som ellers skal skje under Orkanger 2015-dagene.

Og her er noen minner fra de to byfestene i fjor, hvorav den første fikk dekning både i Adressa og på NRK TV.

DSC_0032.JPG

Folksomt på torget 1. juli i fjor - trass i at det var en tirsdag og en gruppe interesserte trommet sammen til markering på svært kort varsel. Varaordfører Oddbjørn Bang representerte Orkdal kommune på kommunens første dag med bystatus.

Bad.JPG

Orkanger Vel sammen med andre kreative sjeler fikk Orkdal sparebank med på å sette av penger til nytt badeanlegg dersom mer enn 50 badet i Gammelosen. Folk hoppet uti, pemngene kom, og vi fikk vist fram flotte bystrender på TV-Adressa i tillegg.

KGB1.JPG

Orkanger IF la selvsagt den offisielle åpninga av nye kunstgressbaner til Orkangers første dag som by. Midt-Nytt sendte direkte fra den praktfulle Idrettsparken.

DSC_0029.JPG

Folkefest igjen om ettermiddagen fredag 22. august. Da markerte Orkdal kommune bystatus med besøk av blant andre ordfører i den litt større byen Trondheim.

DSC_0040.JPG

Unger og voksne satt som tente lys på torget under teaterforestillinga Folk og røvere i Kardemomme (Orkanger) by.

Kryss av perioden 12-21. juni i kalenderen, for da skjer mye på Orkanger. Og merk deg lørdag 20. juni hvis du har et lag eller en organisasjon som vil presentere seg, og i tillegg kanskje vil tjene noen penger på salg, slik som Gøtz gatefotball gjorde i fjor:

DSC_0016.JPG

Orkanger Vel ga bort ting i anledning bystatus, her ved leder Jan Aage Mortensen:

DSC_0002.JPG

 

Publisert 28.05.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse