Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal Øyeklinikk inviterer politikerne: Driver snart ulovlig

__yeklinikk1.jpg

Øyelege Odd Harald Fosse og Orkdal Øyeklinikk inviterer politikerne på befaring. Fra 28.mai driver klinikken ulovlig. Da går ett års dispensasjon fra krav om handikap-WC ut. Nå varsler klinikken at saken kan bli tema i valgkampen.

Orkdal Øyeklinikk kjøpte Kvarsnes-gården og innredet den uten å følge lovkravet om universell utforming. Lokalet er langt og smalt.

Konkret gjelder det:

* Ikke handikapp-toalett.
* Ikke plass til å snu med rullestol.

Orkdal kommune ga i fjor vår Øyeklinikken dispensasjon fra kravet i ett år. Inntil videre kunne bevegelseshemmede bruke toalett på biblioteket like ved.

En forutsetning for vedtaket om ett års dispensasjon var at øyeklinikken sender søknad om ombygging slik at lokalet blir i tråd med loven.

Det har Orkdal Øyeklinikk ikke gjort tre uker før dispensasjonen går ut. I stedet har klinikken sendt brev til poltikerne med følgende budskap:

* Vi har ikke funnet noen god løsning for ombygging.

* Ordningen med biblioteket fungerer godt, bare to har hatt bruk for handikap-toalett siden klinikken åpnet i august.

* Vi har fire måneder ventetid for uprioriterte pasienter.

* Hvis vi må legge ned må pasientene reise til Trondheim, noe som er mye verre for bevegelseshemmede.

* Folk er opprørt. Dette blir en sak i valgkampen. Vi inviterer politikerne på besøk.

Vil bruke biblioteket fast
I praksis ber Orkdal Øyeklinikk nå om permanent dispensasjon fra krav om universell utforming.

Rådmannen advarte i fjor sterkt mot å gi slik dispensasjon. Loven er streng på dette punktet. Kommunalt råd for funksjonshemmede frarådet også dispensasjon.

Fritak fra krav om universell utforming kan utløse lignende søknader og dermed skape smitte. På den andre siden finnes det altså en løsning med handikap-WC i et offentlig bygg like ved - biblioteket (bildet under).

__yeklinikk2.jpg

 

Publisert 05.05.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

utfløtter 07.05.2015 20:12
Det er ledige lokaler i den gamle brannstasjonen.Orkdal kommune har tydeligvis ingen innvendinger om alle farer som kan inntreffe der den står.Og i motsetning til det lille,fine huset til øyeklinikken,er den grusomt stygg.Noe som heller ikke Orkdal kommune ser ut til å bry seg om.

skape smitte? 06.05.2015 13:34
Det er vel opplest og vedtatt at dispensasjon gis av kommunen hvis man truer med å flytte,fjerne eller ikke etablere en virksomhet. Med så stor kundekrets virker det som om det er enda større behov for tilretteleggelse og mindre sannsynlig at de vil "rømme" Orkdal.

Nikki 06.05.2015 12:36
Orkanger by og Orkdal kommune skulle tatt imot Orkdal øyeklinikk med åpne armer og lagt til rette for driften fra start av. Problematikken rundt etableringen burde vært uproblematisk og et ikketema hadde det eksistert samla politisk vilje.

Tove Kvernvik 05.05.2015 22:58
Stanser de driften av øyeklinikken er det ikke noe annet enn trist og uforståelig. Mange hundre pasienter vil lide av dette. Øyesykdommer kan ofte være øyeblikkelig hjelp, og da må pasientene reise til ST. Olav Hospital, vente en hel dag for å få hjelp. Dette er byråkrati på det verste. Folkets behov blir ikke hørt og er i stor uenighet med politikerne. Hvem arbeider politikere for? Jeg håper at vi som vil at øyeklinikken skal bestå slår ring rundt det fantastiske tilbudet vi har, og den flotte servicen de gir til sine pasienter. Dette er selverfart.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse