Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bot for Skammens brannstasjon - Pinsevenner til Fannrem

DSC_0005.JPG

Nytt fra Norges by nummer 103:
* Tangen Invest (Martin Tangen Gudmundsen) risikerer 2000 kr i bot hvert døgn på grunn av Orkanger brannstasjon - skammens hus.
* Pinsevennene får trolig flytte fra nedlagt butikk på Nerøra til nedlagt butikklokale på Fannrem.

Gamle Orkanger brannstasjon:
Rådmannen ber politikerne vedta dagbøter på 2000 kroner i møtet kommende onsdag.

Huset blir verre og verre. Kjelleren står åpen, vinduer er knust. Orkdal kommune mener det er risiko for skade på mennesker, særlig på lekende barn. Dermed er kommunen pålagt etter loven å gripe inn.

Svarer ikke på brev
18. februar sendte Orkdal kommune brev til Tangen Invest med pålegg om å sikre bygningen (vinduer og kjellerdør) innen 20. mars.

Tangen Invest har verken svart på brevet eller sikret bygget.

Nå ber rådmannen politikerne vedta dagbøter med virkning fra 20. mai.

Orkdal og Orkanger slilter med et par eiendomsutviklere som lar eiendommer forfalle i stedet for å sette dem i stand eller selge dem.

Middelskolen
Orkanger Vel tok opp problemet i brev til Orkdal kommune første gang i 2006, deretter i 2007 og 2010. Eieren av den vernede Middelskolen fikk 200 000 i bot. Huset er likevel ikke gjort beboelig, trass i at det inneholder fire leiligheter.

Alarm i 2009
I 2010 var Orkanger brannstasjon tema fordi voksne reagerte på at unger kom seg inn i huset. I 2013 brant det i bygningen.

Orkdal kommune solgte brannstasjonen til Martin Tangen Gudmundsen for mange år siden.  Investoren, som solgte sildoljen for en liten formue, eier også det gamle Hell Bil-bygget med tomt (Blåsmo) og eiendommer på Fannrem og i Råbygda.

Les artikkel fra 2010.

DSC_0004.JPG

Motiv fra Orkanger sentrum.

Pinsevennene til Fannrem
Etter flere forsøk får Pinsemenigheten Filadelfia trolig flytte fra Orkanger til Fannrem.

Pinsevennene har de siste årene holdt til i Kåresgata på Nerøra, i huset der Bakken Dagligvare en gang hadde butikk. Lokalet er for trangt.

Nå anbefaler rådmannen at menigheten får ta i bruk den tidligere fargehandelen på Fannrem. Det store huset har stått tomt siden butikken la ned i 2011.

Gir opp ny handel på Fannrem
Tidligere har det blitt avslag fordi kommunen har ønsket handel/forretning inn i lokalene igjen. I fjor høst ga politikerne i realiteten opp. Ny kommuneplan åpner for å bruke tomme butikklokaler på Fannrem til flere formål.

Dersom Pinsevennene skaffer nok penger blir Fannrem Fargehandel etter alt å dømme menighetshus med besøk en gang i uka. Mo-sentret skal bli boliger.

En tilsvarende butikkdød forsøker Orkanger Vel, Småbylista og andre å forhindre i handlegata på Orkanger.

Les tidligere artikkel.

DSC_0003.JPG

Fannrem Fargehandelblir menighetshus.

DSC_0004.JPG

Enda et butikklokale tømt på Fannrem (ny virksomhet skal komme). Venner av handlegata på Orkanger slåss for å berge et bærekraftig miljø med nisjebutikker og restauranter der.

 

Publisert 16.04.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

ola melby 16.04.2015 18:10
Starter opp med ny virksomhet her så snart som mulig etter litt oppussing

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse