Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nytt fra Orkanger: Vegstenging og nazi-foredrag

Joplassveg.jpg

* Orkla Maskin stenger Ulvåsvegen torsdag for å skifte stikkrenner.
* Rekordbruk av marka: 5 936 i boka på Raudhåmmårn i fjor.
* I stedet for Ulvåsen kan du gå på biblioteket torsdag og høre om Hitlers PR-ekspert Joseph Goebbels.

Goebbels først:
Biblioteket i Orkanger sentrum er et godt sted for mer enn å låne bøker. Torsdag kl. 19 forteller forfatter Bjørn-Erik Hanssen historien om Kirsten Heiberg - norsk skuespiller som gjorde suksess i nazi-Tyskland.

Hanssen har skrevet boka Glamour for Goebbels om divaen fra Norge som - bevisst eller ikke - ble en del av PR-maskineriet i Det tredje rike.

Joseph Goebbels var Hitlers propagandaminister. Han bidro sterkt til å spre nazismen og dyrke det hatet som ledet til folkemordet på jødene. Goebbels elsket film og betraktet film som det beste verktøyet for å påvirke folk. Slik gjorde Kirsten Heiberg karriere. 

Ulvåsvegen
Vegen har nå vært åpen ei stund, men torsdag 16. april stenger Orkla Maskin for å grave den opp på tvers på Joplassen. Nye stikkrenner skal ned. Mellom klokka 8 og 15 kommer du deg trolig ikke opp mot Ulvåsen/Furuberget.

Nye rekorder i marka
I 2014 ble det registrert 5 936 noteringer i trimboka på Raudhåmmårn. Marka er trolig mer brukt enn noen gang, både fordi det er godt lagt til rette og sikkert fordi det har blitt populært å røre på seg.

OIF har også kartlagt noteringer på Kvitsteinan om vinteren. Her svinger bruken med skiføret, som har vært variabelt de to siste årene. Likevel: Mellom 3000 og 5000 skriver seg normalt inn i boka på Kvitsteinan i løpet av en vintersesong.

Tusen på Rokollen
Furuberget er trolig aller mest brukt, og mange tar også turen til vestsida av fjorden. På Rokollen er det nå 1000 navn i boka siden nyttår.

Fra Rokollen ser du hele Orkanger, omtrent like bra som fra Raudhåmmårn.

God tur, men kanskje ikke torsdag. Det er meldt styrtregn når Orkla Maskin skal skifte stikkrenner. En god dag for å gå på biblioteket, altså.

DSC_0083.JPG

Orkla og Gjølmebrua sett fra Raudhåmmårn.

 

Publisert 15.04.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Andreas Helbæk 15.04.2015 19:08
Orkanger Vel gjør svært mye bra, også på fb! Jeg er selvfølgelig kjempeglad for at stadig flere utnytter de fantastiske turområdene vi har rundt oss, og takker velforeninga for god reklame. Da vi i stikomiteen laget, merket og skiltet stien til Raudhåmmårn, var vi usikre på hva utsiktpunktet egentlig het. Vi foretok en del undersøkelser. Det viste seg at 4 - 5 navn med små forskjeller ble brukt. De fleste - også de som bor på flata rett nedenfor stupet - kalte det Raudhåmmårn. Derfor ble vi enige om å bruke det navnet, og håper at alle vil følge det vedtaket vi gjorde. Raud p.g.a. fargen på stupet. Rødåsen derimot, kommer av åsen som ble ryddet. Ønsker alle mange gode turer!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse