Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Fortsatt maktkamp om Orklahallen og bane 3

R__mme_amfi_mm_005_2.jpgDet pågår fremdeles en maktkamp om Orklahallen/ny bane 3 både mellom fylket og kommunen, og internt i Orkdal kommune. Et flertall i Orkdal kommunestyre vil ha ny bane 3 i Orklahallen. Men en sterk gruppering slåss fortsatt for en hall på Follo - eventuelt i tillegg til ny bane 3 i Orklahallen.

Kampen utkjempes på to arenaer:

1. Forhandlinger mellom Orkdal kommune og Sør-Trøndelag fylke.
Fylket vil ha 30 millioner kroner av kommunen til ny hall på Follo. Hvis ikke flyttes 60 elevplasser til Meldal. Dette er elever på de yrkesfaglige linjene TIP, kjemi/prosess og service/samferdsel.

Fylket har avvist et forslag om nesten gratis leie av Orklahallen, som stort sett står ledig på dagtid. Fylket er heller ikke interessert om kommunen tilbyr en tjeneste med pendelbuss. Dette ble opplyst på årsmøtet i Orklahallen onsdag.

Forhandlingene om kommunens bidrag til fylkets skole skal være ferdige i april.

04012009053_1.jpg2. Diskusjon blant flertallspartiene Orkdalslista, Senterpartiet, Venstre og KrF.
Orkdalslista har programfestet ny bane 3 i Orklahallen. Ordfører Gunnar H. Lysholm sier nå rett ut at en stor hall på Follo ikke har noe med tilbudet til de utsatte elevgruppene å gjøre. En stor hall vil konkurrere med Orklahallen om utleie til håndball. Follo klarer seg godt med en mindre hall som i dag (bildet).

Venstre har programfestet hall på Follo. Senterpartiet og KrF ønsker også dette. De styrende partiene har en samarbeidsavtale som gjør floken vanskelig. Derfor har Orkdalslista så langt ikke satt av penger til bane 3 i noe budsjett, selv om partiet vil ha bane 3 i Orklahallen. Men pengene kan komme nå.

Det vil vise seg om Orkdalslista må yte noe igjen - til Follo.

* Samtidig skal plassering av ny bane 3 og klatrehall bestemmes i Orklahallen. OIF søkte om 150 000 for å lede en slik prosjektering. Det sa de styrende partiene nei til. I stedet vedtok flertallet at kommunen skal lede et bredt utvalg som lager en plan innen 1.mai.

1.mai går ikke. Utvalget hadde sitt første møte denne uka. Det var enighet om i hvert fall en ting - at det må bevilges penger for å foreta en seriøs prosjektering.

* Fjellsportklubbens klatrehall vil bli en attraksjon både for hallen, parken og OTI-sentret. Den er prakisk talt ferdig finansiert. Men hallen kan ikke bygges før det er avgjort hva som skal inn - og hvor det skal - i resten av hallen. 

Fristen 1.mai er altså urealistisk. Nå er det snakk om å være ferdig før sommeren.

Da kan også kommunen ha sagt tydelig fra at den ikke vil bygge noen stor hall for fylket på Follo. Når den saken er lagt død, kan det åpne for forhandlingsvilje fra fylkets side med tanke på mer bruk av Orklahallen.

Orkdal vgs vil i hvert fall i noen grad leie klatrehallen - og muligens etablere en landslinje for klatring for å profilere skolen i kampen om elevene.

Orkanger Vel vil forsøke å skape et padlemiljø i Gammelosen. Også dette er ett av mange tiltak som kan gjøre den videregående skolen mer interessert i bruk av kommunens sentralanlegg for sommeridrett.

 

 

 

Publisert 02.04.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse