Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Støymåling: Nabo vil stoppe Hjørnet Tapasbar

1807_8.jpg

På vegne av en beboer ber advokatfirmaet Dehli om at Orkdal kommune stopper driften ved Hjørnet Tapas Cafe Bar. Naboen i Hjørnetgården har gjenomført en støymåling. Den viser at særlig dunkelyder fra kjøkkenet er over grenseverdiene.

Advokatfirmaet Dehli (på vegne av naboen i andre etasje) hevder at lokalene i Orkanger sentrum derfor er uegnet for restaurantdrift.

Krav i et brev til Orkdal kommune:

  • Opprette tilsynssak fordi bygget må være godkjent for restaurantdrift på sviktende grunnlag.
  • Vurdere å trekke inn skjenke- og serveringsbevillinger.

I brevet heter det at virksomheten ved "Tapasen" er i strid med Lov om eierseksjoner.

Tvisten har versert i årevis
Den omfatter flere parter: "Tapasen" leier lokalene. Huseier er en annen. Orkdal kommune har gitt godkjenning og bevillinger. Naboen eier egen leilighet i sameiet.

Kveld/natt 12-13. september fikk naboen gjennomført en støymåling i egen stue og på uteplassen. Konsulentfirmaet Multiconsult slår i en rapport fast at det i stua hørtes støy langt over grenseverdien i det som heter Teknisk forskrift.

Grenseverdien er 45 desibel. Det ble målt lyder på opptil 59 desibel.

Multiconsult mener de høyeste lydene kom fra:

  • Dunking, muligens flytting av ølfat.
  • Banking på kjøkkenet.
  • Stoler som flyttes/ting som faller i gulvet.

Multiconsult skriver at støyen følger strukturer i bygningen. Selskapet anbefaler derfor lydisolerende tiltak.

Hjørnetgården var opprinnelig et rent næringsbygg, men ble bygd på med leiligheter og godkjent av Orkdal kommune.

PS: Industristøy
Støy har vært hetest som tema på Orkanger på grunn av den planlagte havneutbygginga. En rekke boliger på Nerøra har støy over grenseverdiene fra havnedrifta.

I tillegg kommer annen industristøy og trafikk på Havneveien som ikke er målt.

Støyskjerming nede på Grønøra vil trolig ikke hjelpe, ifølge en revidert rapport. Fylkesmannen godtar ikke havneutbygging mot Orkanger før all støy er kartlagt og det er dokumentert at avbøtende tiltak kommer til å virke.

DSC_0018.JPG

 

Publisert 05.03.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Elisabeth Hagen Akerholt 07.03.2015 13:02
Som tidligere eier av Hjørnet Tapas og den som startet den første Tapasen vil jeg snu. problemet. Synes vi er heldige som har en Tapas i Orkanger. Et spisested som er kjent langt forbi Trøndelag for god Tapas. Orkanger er nå en by. Skal vi bli den eneste byen uten Restauranger i sentrum? Bor folk i sentrum så må man regne med litt støy. Det finnes nok av rolge og avsidsliggende områder hvis man vil ha fred og ro. Når man bor midt i sentrum ber man om støy.

Vegard Knutzen 05.03.2015 18:34
Hvis bygget var tiltenkt næringsvirksomhet fra dag én, så kan da ikke denne virksomheten (Tapasen) ta skylda for at støyverdiene er for høye i boligdelen? Går ut i fra at alle boligeiere i bygget ble grundig informert under kjøpsprosessen om at 1. Etasje var regulert til næring? For meg høres det ut som at problemet ligger i boligdelen, og ikke hos Tapasen. Er flere av beboerne plaget av støy? Ville gjerne hørt uttalelser fra flere. Til slutt vil jeg nevne at bygningen ligger i SENTRUM av BYEN Orkanger. Hvor skal man ellers plassere kveldsåpne serveringssteder?? Vegard Knutzen

Jan O 05.03.2015 18:03
Da er det for dårlig lydisolert.

Tilflyttet orkdaling 05.03.2015 15:53
'Tapasen' i Orkanger er den mest populære plassen for en matbit og å treffe kjentfolk. Bor man midt i en hovedgate må man regne med litt støy. Skulle 'Tapasen' forsvinne, så har denne gata lite å by på.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse