Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

17-16 for at kommunen er medeier på Rømme

DSC_0080.JPG

Med 17 mot 16 stemmer vedtok kommunestyret onsdag at Orkdal kommune går inn i et aksjeselskap sammen med Salvesen & Thams og TOBB på Rømme Øvre. Flertallet holdt på å glippe for ordfører Gunnar H. Lysholm.

En av Orkdalslistas politikere måtte gå for å hente barn mens Per Kirkaune i S & T var inhabil, uten at noen av de to ble erstattet.

Dermed trengte Orkdalslista ekstra hjelp for å stå imot forslaget fra varaordfører Oddbjørn Bang (Sp) om å si nei til samarbeid med S & T/TOBB av etiske årsaker.

Disse stemte for avtalen:
Orkdalslista (7), Ap (6 av 9), KrF (1 av 2), Småbylista (2)  og SV (1).

Mot avtalen:
Sp (5), Ap (3 av 9), Venstre (3), Høyre (2) KrF (1 av 2) , FrP (1) Uavh. - Torstein Larsen (1).

Motstanden mot avtalen kom fram først mange måneder etter at politikerne hadde sagt prinsipielt ja til en slik modell for å bygge ut sentrumstomta.

Argumentene mot spenner mellom det rent prinsipielle til mistenkeliggjøring av Salvesen & Thams som farlig monopolist.

* Prinsipielt: Orkdal kommune kommer i en dobbeltrolle som forvalter (ansvarlig for bla. plan- og byggesaker) og eiendomsutvikler sammen med private. Kan bli fristet til - eller anklaget for - å forskjellsbehandle.

* Mistenkeliggjøring: Anklager om at Salvesen & Thams favoriserer Vibo (eget selskap) ved plassering av anbud og at Vibo favoriserer bestemte underleverandører fra Rindal.

Rådmannen har anbefalt avtale. Blant argumentene for:

* Mer effektiv utbygging; infrastruktur kan planlegges og utvikles samlet når ett selskap eier hele området.

* Orkdal kommune får mer styring med utvikling av sentrum.

Joplassen
I ST har som kjent Joplassen-avtalen blitt trukket inn - med anonyme kritikere som kilder. Den har ingen ting med Rømme-avtalen å gjøre, selv om Orkdal kommune også på Joplassen har valgt å delta på eiersida for å sikre raskere utbygging etter laber boligbygging i mange år i Orkdal.

Orkdal kommune eier 13 mål nærmest jernbanen/E39 på bildet øverst. Det nye selskapet Teas blir formelt stiftet senere.

 

Publisert 04.03.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Kjell Rønningsbakk 04.03.2015 22:26
I den ellers utmerkede artikkelen over om dagens debatt i kommunestyret i Orkdal står det at SV stemte mot at kommunen skulle gå inn i TEAS. SV stemte for at kommunen går inn i selskapet sammen med flertallet på 17.Hadde SV stemt imot, ville det blitt flertall mot å gå inn i selskapet.

Hans K 04.03.2015 23:17
Beklager, nå er feilen rettet. Hadde forvekslet en av KrF (trodde begge stemte for)og SV. Av KrFs to stemte altså en for og en mot, mens SVs ene stemte for. Stemmefordeling står ikke i den offentlige protokollen denne gangen, baserte meg på andre kilder - som var i god tro:-)

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse