Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nesten 1000 sier de vil demonstrere ved Orkdal sjukehus

sjukehus.jpg

Onsdag  hadde nærmere 800 meldt seg på en stille demonstrasjon for akutten ved Orkdal sjukehus. De har varslet på Facebook at de vil slå ring rundt sjukehuset lørdag fra kl. 10 til 13.

Antallet nærmet seg 600 tirsdag kveld, bare få timer etter at Ingrunn Snuruås fra Meldal opprettet arrangementet på Facebook.

- Dette er begynnelsen på hva politikerne har i vente, sier Snuruås i et intervju med adressa.no.

Også NRK har omtalt aksjonen.

Hånd i hånd for akutten
Arrangementet heter "Slå ring rundt akutten ved Orkdal sjukehus". Planen er at mange hundre - kanskje over tusen - frammøtte bokstavelig talt danner ring rundt sjukehuset lørdag.

Grasrota i distriktet har for alvor begynt å røre på seg etter at styret ved St. Olavs hospital vedtok å utrede flytting av akuttmottaket fra Orkanger til Trondheim.

Protestene følger to spor:
* Krav om å beholde en øyeblikkelig hjelp-funksjon av hensyn til trygghet og sikkerhet.
* Krav om å berge Orkdal sjukehus som et reelt sjukehus, og beholde kompetent helsepersonell i lokalsamfunnet.

Identitet og helse
Ingrunn Snuruås og andre peker blant annet på at Orkanger nylig fikk bystatus og at sjukehuset også betyr mye for identiteten til regionen.

Gruppen bak aksjonen planlegger å sette opp busser fra nabokommunene. Alle blir oppfordret om ikke å parkere på sjukehusets p-plass.

Kan bli en stor demonstrasjon
Hvis aksjonistene lykkes kan dette bli en av de største demonstrasjonene i distriktet på mange år, og en dag som setter sitt preg på Orkanger og bringer sjukehuset ut i medie-Norge:

600 "påmeldte" etter få timer, og fortsatt flere dager til lørdag.

Sjukehus-aksjonister fra Kristiansund hilser til den gryende aksjonen i Orkdal på nettet.

Leger ved Orkdal sjukehus har sagt i en høringsuttalelse at å legge ned akutten er å legge ned Orkdal som lokalsjukehus. Direktør Nils Kvernmo ved St. Olavs hospital avviser at eventuell flytting av akutten er noen nedleggelse av sjukehuset.

sjukehus4.jpg

 

Publisert 03.03.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse