Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger-idrett: Når skal barna satse alt på ett kort?

KGB1.JPG

Orkanger og Orkdal har trolig landets beste tilbud til barn og ungdom som vil drive med sport. Men hva skal vi bruke anleggene til? Når skal barna satse på en enkelt idrett? Ta debatten med Gøran Sørloth (eks RBK) og andre i kinosalen tirsdag kl. 17.30.

Et unikt sted
Du har kanskje ikke tenkt på det, men Orkanger er et drømmested for barneidrett:

Fem fotballbaner, tre håndballbaner, turnhall og klatrehall i tillegg til Ulvåsmarka nesten midt i sentrum.  Tilbudene i Knyken ligger en kort kjøretur unna.

Valgmulighetene er et gode, men også en utfordring. Formålet med anleggene er å få flest mulig til å drive med idrett så lenge som mulig. Risikoen er at barna kutter ut tidlig fordi de satser på en spesiell sportsgren i ung alder - og gir opp fordi de ikke føler at de er gode nok.

Problemet med tidlig spesialisering er tema for et debattmøte i kinosalen tirsdag kl.17. 30. Saken angår alle foreldre til barn som driver med idrett i Orkdal.

Hvordan unngår vi for eksempel at hard sasting på fotball eller håndball gjør at 13-åringen i stedet velger PC-spill på fritida?

Debattpanelet
Orkdal idrettsråd har samlet et førsteklasses panel til debatt om risikoen ved tidlig spesialisering på bestemte grener innen idretten -  rett etter ski-VM. I panelet:

Espen Tønnesen ( Olympiatoppen), Maj Elin Svendahl og Kjell B. Helland (idrettskretsen), Kjetil Kroksæter (Adresseavisen + innfødt orkdaling),  Gøran Sørloth (RBK + fotballfar), Øyvind Togstad (leder i Orkdal idrettsråd + internasjonal håndballdommer).

Det gjelder barna. Møt opp til spennende debatt tirsdag k. 17. 30.

DSC_0021.JPG

Orkanger har en av Norges beste klatrehaller, bygd og eid av Orkla Fjellsportklubb.

 

Publisert 28.02.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse