Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger-historie: Bursdag i kapellet søndag

10_OKTOBER.JPG

Søndag feirer Orkanger menighet at Den gode hyrdes kapell fyller 60 år. Det markeres med jubileumsgudstjeneste - og bursdagskake!

Selve 60-årsdagen er riktignok 5. mars. Men den faller på en torsdag. Søndag egner seg bedre for å samle folk i kapellet.

5. mars 1955 vigslet biskop Arne Fjellbu det flunkende nye kapellet på Orkanger. Da hadde arkitekt, byggekomite, byggmester, treskjærer og maler jobbet i lang tid for å skaffe Orkanger et kapell på en ny gravlund. Ingrid Kiær og Asbjørn Gangås sto for mye av utsmykkingen.

Den gode hyrdes kapell blir vanligvis forbundet med gravferd. Det er hva kapellet mest blir brukt til.

Konsert i juni
Men det intime, fine kirkerommet innbyr til ulike arrangement. I årenes løp har det vært både bryllup, dåp og konserter i kapellet. I forbindelse med Orkangerdagene i juni, blir det en jubileumskonsert der, opplyser diakoniarbeider Ingrid Holte Karlsen.

I tillegg har utrolig mange ørbygg blitt fotografert på trappa på konfirmasjonsdagen.

Bibler og bursdagskake
Jubileumsgudstjenesten søndag får naturlig nok noen innslag med historiske tilbakeblikk om både selve bygget og kirkekunsten. Men også ungdommen deltar. Orkdal Soul Children skal opptre med frisk og fengende sang.

Det blir også utdeling av bibler til elevene på 5. trinn ved Orkanger barneskole. Dermed får barna et lite innblikk i lokalhistorien vår.

OBS! Søndagens gudstjeneste avsluttes med kirkekaffe, boller, brus og.....bursdagskake!

Les mer om kapellets historie.

DSC_0009.JPG

Kapellet er pusset opp til 60-årsdagen. Dette bildet er fra 2013. Den gode hyrdes kapell blir tema på Orkanger-dagene i år sammen med Strandheim og Orkdal energi.

 

Publisert 27.02.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse