Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Folketall: Orkdal økte med 94 i fjor - Skaun haler innpå

Flyfoto_20140527_025.jpg

* Orkdal nådde 11 722 innbyggere 1. januar. Det er 94 flere på ett år. 
* Nabokommunen Skaun fikk til sammenligning 276 flere innbyggere i fjor.
* Salvesen & Thams feiret bolig-/tomtesalg nummer 100 denne uka. De fleste kjøperne er lokale.

Skaun har hatt ekstrem vekst de siste årene. Mesteparten skyldes innflytting fra andre norske kommuner. Mange oppfatter Skaun som en del av boligmarkedet i Trondheim.

I Orkdal er derimot netto innflytting fra andre kommuner svært beskjeden i Orkdal. Veksten her er nå omtrent likt fordelt mellom de tre komponentene:
* Innflytting (fra andre deler av Norge).
* Innvandring fra utlandet.
* Fødselsoverskudd.

Vi økte med 17 fordelt på de tre kategoriene siste kvartal.

Orkdal hadde stor innflytting en kort periode for ca. ti år siden. De siste årene har folketallet vokst moderat med i snitt rundt 90 per år.

Orkdal kommune vedtok for ei tid tilbake å satse aktivt på markedsføring sammen med Salvesen & Thams. Vedtaket om bystatus var et ledd i en slik strategi.

Gjennom Salvesen & Thams fikk kommunen en eiendomsutvikler med kapital og vilje til å satse lokalt. De større investorene i Trondheim har vært lite interessert i Orkdal/Orkanger.

Siden sommeren 2013 er det nå solgt 100 boliger eller tomter i prosjekter S & T Eiendom styrer på Orkanger, Follo og i Kleivan ved Fannremsmoen.

Det markerte man med bløtkake torsdag - se komtilorkanger.no. Men økt boligbygging og -salg på Franslykkja, Remegården, Joplassen og andre steder har så langt ikke slått hull på det store markedet i Trondheim.

Orkanger har kort reiseavstand til storbyen, og langt lavere boligpriser. Foreløpig ser det ut som Børsa markerer grensa for hvor langt fra Trondheim folk vil flytte.

Se hvordan folketallet utvikler seg i kommunene i Trondheimsregionen.

DSC_0022.JPG

Utsikt fra Joplassen, der første hus kommer opp.

 

Publisert 20.02.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse