Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Debatt om garanti for Orkdalsbanken stadion

obs1_1.jpgI en nyhetsartikkel i ST onsdag kritiserte Jorodd Asphjell www.orkangervel.no for å skape et negativt bilde av Orkdalsbanken stadion. Saken gjaldt en søknad om kommunal garanti for økt lån til anlegget. Omtalen på denne hjemmesida bygde på garantisøknaden, som ST ikke leste. Søknaden leser du her. Artikkelen vår finner du her.

Dermed kan hver enkelt gjøre seg opp sin egen mening. Det er mulig Jorodd har rett i at den økte kostnaden ikke er en kostnadssprekk, men en planlagt kostnadsøkning.

I å fall er dette en misforståelse som skyldes en tvetydig formulering i søknaden.

Alle tall er korrekt gjengitt bortsett  fra på ett punkt: Restgjelda på to millioner kroner er litt upresist anslått - til fordel for Orkdalsbanken stadion. Og det var bevisst. Restgjelda blir større enn to millioner dersom det såkalte friidrettselementet ikke får så mye i spillemidler som det er søkt om.

Den økonomiske satsingen på Orkdalsbanken stadion er interessant fordi dette er den ene hjemmebanen til Orkla FK. Klubben har to likestilte hjemmebaner som delvis kjemper om de samme pengene i form av leieinntekter og arenareklame.

Det er en utfordring med to separate anlegg når samarbeidet skal styrkes og klubbfølelsen utvikles. Dette berører  Idrettsparken, som OIF vurderer å ta over.

Ett spørsmål som vil melde seg er om Idrettsparken er tjent med at OIF legger ned sin egen fotballavdeling til fordel for Orkla FK - eller om en satsing på Orkla vil gjøre det vanskeligere å mobilisere for utvikling av parken.

Mandag 30.mars kl. 19.00 på Rådhuset er det innkalt til debattmøte om samarbeid innen idretten i Orkdal. Der bør du stille hvis du er interessert i Idrettsparken og Orklahallen (bane 3).

 

Publisert 28.03.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse