Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Klart for eventyrlig kveld og natt i Gammelosen

Frilufts__r__pning__2__1.jpg

Tirsdag kveld vil Gammelosen vise seg fra en ny side: Bål og fakler skal flamme opp i mørket. Orkdal kommune inviterer alle som vil til å overnatte ute. Kanskje får vi en vinterlig teltleir. Alt skjer som en markering av 2015 som Friluftslivets år.

Friluftslivets år åpner offisielt over hele Norge tirsdag 13. mars. I Orkdal legges altså arrangementet til Gammelosen - med base i sørenden.

Bildet er fra sørenden, der folk bader og soler seg om sommeren. Nå er det kaldt, men friskt og flott. Fra venstre frisklivsveileder Åshild Riiber, ordfører Gunnar H. Lysholm (tynnkledd) og FYSAK-koordinator Siri Veslemøy Strand ønsker alle velkommen (Foto: Orkdal kommune).

En annerledes kveld og natt
Langtidsvarselet passer bra; oppholds og noen få minusgrader. Riiber, Lysholm og Strand garanterer en stemningsfull kveld ulikt noe annet vi har opplevd før i Gammelosen midtvinters:

  • Klokka 18: Ordføreren åpner friluftsfesten ved å tenne bål i mørket.
  • Fakler sørger for magisk stemning.
  • Sanitetforeninga serverer suppe.
  • Natursti med premier for små (og sikkert store).
  • Historiefortelling i lavvoen.
  • Kaffe fra svartkjel og mulighet til å steke pinnebrød.

Det blir en trivelig kveld for de voksne og veldig spennende for de små. Friluftsfolket i Orkdal kommune anbefaler sitteunderlag.

Dessuten er det håp om å lage en liten teltleir av overnattende under vinterhimmelen. Alle utfordres til å teste telt og sovepose.

200 ordførere ligger ute
Som et stunt har Miljødirektoratet, som ansvarlig, utfordret alle landets ordførere til å overnatte ute i sin egen kommune natt til onsdag.

Nærmere 200 har sagt ja. Gunnar H. Lysholm er ikke blant dem. Lysholm foretrekker hus framfor telt, men han blir til stede i Gammelosen - og kommer kanskje på andre tanker i løpet av kvelden?

Orkdal kommune har folkehelse som overordnet mål for det politiske arbeidet. Gammelosen er folkehelse i praksis, et område som kan brukes av de aller fleste uavhengig av alder og fysisk form.

Les mer om Friluftslivets år i Norge.

Les mer om Friluftslivets år i Orkdal.

Bad.JPG

Det var friluftsfest i sørenden av Gammelosen også 1. juli, den dagen Orkanger ble by. Da var været litt varmere og ettermiddagen lysere.

 

Publisert 09.01.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse