Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bårdshaug Herregård må ha nytt tak og nye vinduer

DSC_0002.JPG

Stiftelsen Bårdshaug Herregård vil legge nytt tak på bygningen og skifte ut 27 vinduer i år. Stiftelsen har søkt Orkdal kommune og en rekke private firma om støtte.

En rekke lokale aktører var i november invitert til et orienteringsmøte om arbeidet med restaurering og vedlikehold.

Den ideelle stiftelsen, ledet av tidligere Orkdal sparebank-sjef Odd Aune, følger nå opp med å søke om støtte til to konkrete prosjekt:

* Nytt tak:
Omtrent halvparten av taksteinen må skiftes ut, mens resten kan gjenbrukes. Total kostnad 720 000 kr. Stiftelsen har søkt Kulturminnefondet om dekning av 50 prosent, mens fylkeskommunen er bedt om å bidra med 70 000 kr.

Det gjenstår dermed 290 000 kr dersom søknadene blir innvilget.

* Nye vinduer:
Dette arbeidet spres over flere år. I 2015 er planen å bytte ut 27 stykker. Også her er Kulturminnefondet bedt om å dekke halvparten, mens det er søkt om 50 000 fra fylkeskommunen. Total kostnad nærmere 500 000 kr.

Det gjenstår 182 000 kr dersom søknadene til det offentlige blir innvilget.

Odd Aune skriver at støtte fra lokale bidragsytere til disse to tiltakene vil gjøre det mulig å gjennomføre annet nødvendig vedlikeholdsarbeid.

Stiftelsen har tatt ansvaret for å sikre Bårdshaug Herregård som kulturarv. Bygget var Christian Thams´ hjem og senere hotell. Hotellselskapet Bårdshaug Herregård betaler nå for bruk av dem gamle herregårdsbygningen til selskaper og overnatting.

Les om Christian Thams. Mange spor etter det eventyrlige livet hans befinner seg på Bårdshaug.

Herreg__rd5.jpg


 

Publisert 08.01.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse