Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIF-keeper til RBK: Drøm i oppfyllelse for Marcus (14)

MarcusMo.jpg

Rosenborg Ballklub har sikret seg OIFs keepertalent Marcus Mo (14 år). Marcus er også tatt ut til keepersamling på Toppidrettssentret i regi av Norges Fotballforbund. Han regnes som et av Norges beste målvaktemner.
* OIFs Øyvind Togstad dømte tirsdag sin niende cupfinale i håndball. Han er Norges fremste dommer.

RBKs talentspeidere oppdaget Marcus Mo fra Nerøra og OIF på regionsamlinger. 

I høst tok Rosenborg kontakt med OIF for en overgang. Den er nå i orden. Marcus skal på sin første RBK-trening mandag.

Marcus Mo fyller 15 år i mars. Han er tiltenkt oppgaven som målvakt på Rosenborgs G16-lag neste sesong - muligens det beste i landet.

Samling for norske keepertalenter
Ikke nok med det: Nylig fikk 14-åringen en SMS med beskjed om at han er tatt ut til keepersamling på Toppidrettssentret i Oslo 9-10. januar. Meldinga avsluttet med "hilsen Frode Grodås."

- Kæm e Frode Grodås? spurte Marcus.

Grodås har 50 landskamper i mål for Norge. Han spilte den siste i 2002. Da var Marcus Mo bare to år, og det forklarer spørsmålet.

Tre keepere født i 2000 er tatt ut til Fotballforbundets samling i januar: En fra Møre, en fra Strømsgodset - og Marcus Mo fra Orkanger/Rosenborg.

Marcus.jpg

Marcus fotografert i Idrettsparken den siste dagen i 2014 (en teknisk feil gjør at bildet vises liggende på en del plattformer, men du kan jo bare late som keeperen kaster seg).

Vokste opp på balløkka

RBKs G16-lag skal trene fem ganger i uka, så Marcus skal nå få seg busskort. Han bor i Søndre Skjulsviks gate med den litt bortgjemte balløkka "Nerøra City" som nærmeste nabo. Der har Marcus Mo stått i mål og slått graset i årevis.

Trening_J10_1.JPG

Jentelag trener på balløkka til Marcus. Den danner en naturlig overgang fra hagen til familien; mamma Wenche Lund og pappa Rune Mo.
(Bilde fra OIFs fotballavis).

OIF har hatt RBK-keeper også tidligere. Det er nå snart 40 år siden Bjørn Næss (også han opprinnelig fra Nerøra) prøvde seg mellom stengene på Lerkendal.

Øyvind Togstad dømmer
OIFs Øyvind Togstad var også som snarest innom RBK, som spiss. I dag regnes OIFeren som Norges beste håndballdommer.

Tirsdag dømte han sin niende cupfinale da ØIF Arendal slo Bodø 23-22 foran nesten 6000 tilskuere i Oslo Spektrum, og selvsagt på direktesendt TV.

Togstad ville hatt ti cupfinaler om han ikke måtte stå over fjorårets etter en kreftoperasjon. At noe var galt oppdaget han for øvrig på en Champions League-kamp på Balkan.

Merittlista:
OIF har en fortsatt aktiv dommer med
* 275 internasjonale kamper, hvorav blant annet
* 6 Europacupfinaler
* 1 Supercupfinale
* kamper i OL i 2004 (semifinale)
* kamper i VM

Øyvind Togstad har dømt norsk toppseriehåndball siden 1989 - i 25 år! Han nærmer seg 900 kamper.

Toppdommere må gå av for aldersgrensen ved fylte 50 år. Togstad fyller 49 i 2015.

DSC_0037.JPG
Dommer Øyvind Togstad er også trener. Her leder han OIFs J16-lag i den landsomfattende Bring-serien, som samler de beste i Norge i denne årsklassen.

Dans på OTI
Det meste er nå klart for dans i regi av Veronicas Dans/OIF på OTI-sentret. Enkelte dansearter har tyvsartet med treninger i OTI-lokalene mellom gullsmeden og frisørsalongen.

I romjula kom skiltet opp (bildet under). Les mer om tilbudet.

OIF_dans.jpg

Fra venstre: Daglig leder/danseleder Knut Even Wormdal i OIF, Veronica Mortensen i Veronicas Dans og Arne Ebbesen, mangeårig OIF-entusiast som hjalp til.

 

Publisert 01.01.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse