Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nytt år starter med plussgrader og regn på Orkanger

S__ther.JPG

Kong Vinter tar pause. Orkanger går inn i det nye året med varmegrader og regn. Det er meteorologene enige om tre dager før vi skriver 2015.

Dermed er det fare for at vi snart har det som på bildet over: Slaps i grøftekantene - og trolig speilblank hålke på veier og fortau.

Bildet viser for øvrig det framtidige sentrum, der politikerne har bestemt at "noen" skal lage en pulserende magnet av et lite gårdstun.

Noen skal betale for å tilpasse små bygninger til dagens krav om universell utforming, og sørge for at man ikke fyrer for kråka (Orkdal er en miljøkommune).

Noen må også trylle fram en rett gang- og sykkelvei her uten å treffe på en vegg. De samme poltikerne som vil ha enda en gammel gårdsbygning i bysentrum, har også vedtatt å prioritere myke trafikanter.

Vern i hytt og pine
Men - kanskje blir det mer liv på dette tunet enn i Bankstua? Der brast drømmen om kafedrift for noen år siden. Eller; kanskje blir 2015 året da Orkdal kommunestyre snur og velger sine verneobjekter litt mer kritisk:

1. Prioriterer å ta vare på og markedsføre et samlet trehusmiljø på Nerøra framfor å la det dø ut.
2. Legger til rette for nye, funksjonelle bygg med et innhold som trekker folk og gir liv til en sentrumskjerne.

Alt dette var en avsporing fra værvarselet på grunn av valg av bilde.

Været!
Dette sier pent.no om Orkanger. Fra ti minusgrader og frost på morgenkvisten i dag til sju-åtte plussgrader tirsdag kveld og nyttårsaften. Fare for mye nedbør, og det kommer er naturlig nok som regn.

Vi kan vente oss et underlig pust av varm luft før vinteren skal vende tilbake igjen neste helg. Brodder og strøsand blir trolig viktigere enn votter noen dager.

DSC_0002.JPG

Sånn får vi det - trolig.

 

Publisert 28.12.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse