Besøkstall

142 764 denne måneden

13 059 914 i år

Annonse

Annonse

Annonse

God jul fra Orkanger Vel til alle våre lesere

Godjul2412.jpg

Her står sola opp over Orkanger på julaften, og med det ønsker velforeninga leserne våre - og selvsagt alle andre - ei riktig god jul.

Soloppgangen var blendende vakker over Orkanger 24. desember 2014. Fargene spilte i blått, gult og rosa da lyset langsomt brøt gjennom et slør av lette skyer i horisonten.

Sola varmer ikke ennå, men snart kan du føle den i tillegg til å se den.

G2-stjerne holder liv i oss
Du visste kanskje ikke at sola er ei G2-stjerne? Bokstaven G inngår i et system for å sortere stjerner etter hvor kalde eller varme de er. Sola vår ligger i den kjølige delen av spekteret, til tross for at det er ca 5 500 grader på overflaten. Sola er blant de større stjernene.

Det finnes for øvrig mer enn hundre milliarder stjerner bare i vår egen galakse.

Hundre milliarder muligheter skulle borge for pussig - om ikke intelligent - liv andre steder enn på vår egen planet. Kanskje like greit å konsentrere seg om julebudskapet akkurat i disse dagene. Skapelsesberetning og naturvitenskap henger ikke helt sammen.

Det første finner du i Bibelen, litt av det andre finner du i fakta om sola.

Norrønt juleblot før Jesus
Jula og sola henger imidlertid til en viss grad sammen. I hvert fall er det en teori at den hedenske midtvinterfesten jólablót feiret at sola kom tilbake.

Med kristningen av Norge ble julegildet omdefinert til jula slik vi kjenner den, som en markering av Jesu fødsel. Skjønt det er muligens lett å glemme budskapet i kassakøen...

Uansett; Orkangervel.no har hatt 631 000 besøk hittil i år. De tre siste månedene har det vært mer enn 2000 innom i snitt hvert døgn.

God jul til dere alle. Meteorologen melder pent og kaldt på Orkanger de nærmeste dagene, OIFs løypekjørere ordner opp på Ulvåsmarka og Bunnpris åpner igjen andre juledag i tilfelle du glemte å handle.

Til slutt et bilde fra samme sted som det over,  tatt lille julaften og uten sol. Fint på Orkanger likevel:

GodJul.jpg

 

Publisert 24.12.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse